Spirii

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup

Del
Den fremadstormende danske eMobility platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem. Tidlligere vindere af den prestigefyldte pris tæller blandt andet den danske virksomhed Pleo, som vandt i 2021.
Tore Harritshøj and Torben Fog, Co-founders i Spirii
Tore Harritshøj and Torben Fog, Co-founders i Spirii

Spirii løb med førstepladsen, som verdens bedste grønne startup virksomhed til årets Global Startup Awards. Spirii vinder prisen efter skarp konkurrence med startup virksomheder fra hele verden, som alle havde kvalificeret sig til finalen via nationale og regionale sejre.

Juryen, der er sammensat af syv eksperter fra hele verden, begrunder den danske sejr med, at Spirii har udviklet en software platform, der muliggør en hurtigere skalering af et globalt netværk af ladestandere, og bidrager til en grøn og fremtidssikret infrastruktur på tværs af industrier og lande.

Spirii, der alene i 2022 voksede med mere end 500 % og allerede er til stede i 15 lande, blev stiftet i efteråret 2019 af Tore Harritshøj og Torben Fog. Begge er udbrydere fra E.ON, én af Europas største private energikoncerner, hvor de henholdsvis var administrerende direktør og eMobility-chef i den danske del af koncernen.

»Vi er utrolig stolte af, at Spirii, der kun har tre år på bagen, er kåret til at være verdens bedste grønne tech-startup. Vores vision med Spirii har fra begyndelsen været at frigøre lademarkedet og åbne op for, at flere aktører uanset branche kan tage del i elektrificeringen af transporten og dermed nedbringe både luftforurening og CO2-udledninger, som er én af vor tids allerstørste globale udfordringer. At vi nu står med denne pris i hænderne viser, at vi gør en reel forskel,« siger Tore Harritshøj, CEO og Co-founder i Spirii.

Om valget af Spirii som årets global startup, udtaler juryen: »Spirii fik den højeste score, fordi overgangen til elbiler er uundgåelig, og fordi virksomheden løser en relevant global problemstilling. Deres løsning faciliterer opladning af elbiler på en intelligent og bæredygtig måde, og forenkler omstillingen til grøn mobilitet,« siger juryen og tilføjer:

Global Startup Awards er den største uafhængige startup konkurrence og økosystem for innovation og startup virksomheder. Det er niende gang, at Global Startup Awards løber af stablen, hvor iværksættere fra hele verden mødes.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S) overrakte prisen til Spirii ved finaleshowet til Global Startup Awards, der i år blev afholdt i København.  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Tore Harritshøj and Torben Fog, Co-founders i Spirii
Tore Harritshøj and Torben Fog, Co-founders i Spirii
Download
Tore Harritshøj and Torben Fog startede Spirii tilbage i 2019
Tore Harritshøj and Torben Fog startede Spirii tilbage i 2019
Download

Information om Spirii

Spirii
Spirii
Bragesgade 8b
2200 København N

38 171 500https://www.spirii.com

Spirii tilbyder en eMobility platform, der gør opladning af elbiler mere smart og enkel. Spirii har i mange år arbejdet indgående med elbiler og opladningsteknologi og udvikler fremtidens ladeløsninger, der gør det lettere for alle at skifte til elbil eller selv tilbyde ladeløsninger til egne brugere. Spiriis intelligente, cloud-baserede platform er drevet af markedsledende teknologi designet til at reducere omkostninger ved etablering af ladeinfrastruktur og gøre brugeroplevelsen smartere og enklere og vi arbejder ud fra princippet om, at ladenetværket skal være åbent, transparent og tilgængeligt for alle elbilister - derhjemme, på arbejdspladsen, i byer og på farten. 

Følg pressemeddelelser fra Spirii

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Spirii

PowerGo vinder udbud på ladestandere i tre danske kommuner10.11.2022 09:06:06 CET | Pressemeddelelse

De danske elbilister får en masse nye lademuligheder de kommende år, når kommunernes planer om udrulning af ladestandere skal realiseres. Senest har den internationale ladeoperatør PowerGo i samarbejde med Spirii vundet tre offentlige udbud på ladestandere i hhv. Vejle, Gladsaxe og Vejen Kommune. I 2023 skal PowerGo etablere 178 ladestandere, hvortil Spirii leverer driftsplatform og betalingsløsning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum