Edition-S

Spektakulært storværk får dansk premiere i DR Koncerthuset

Del

Den internationalt anerkendte komponist Simon Steen-Andersen bringer tre af DR’s kor og orkestre sammen for første gang i opførelsen af multimedie-storværket TRIO

Simon Steen-Andersen. Foto: Lars Svankjær
Simon Steen-Andersen. Foto: Lars Svankjær

Den 11. marts 2022 skriver komponisten Simon Steen-Andersen musikhistorie i DR Koncerthuset. DR’s tre store ensembler; DR Symfoniorkestret, DR Big Band og DR Koncertkoret går sammen på scenen i Koncertsalen til den danske premiere af hans spektakulære storværk TRIO. Med det nye værk har Simon Steen-Andersen endnu engang overgået sig selv og cementeret sin position som en af sin generations mest originale og interessante komponister på verdensplan.

TRIO er et monumentalt og medrivende værk. Grundtanken er, at de tre ensembler spiller sammen som en trio af tre enkeltstående instrumenter med hver deres karakteristiske klang og identitet – men med den forskel, at der er 150 musikere og tre dirigenter på scenen! Herudover lader Simon Steen-Andersen de tre ensembler på scenen spille sammen med en video, lavet af historiske filmoptagelser af orkestermusikere igennem tiden.

TRIO er skrevet på bestilling af DR i samarbejde med den tyske radio- og tv-station SWR i Stuttgart, der ligesom DR råder over de tre typer ensembler, som udgør Simon Steen-Andersens kæmpetrio, og et kæmpe arkiv af historiske musikoptagelser i lyd og billeder. Komponisten har set mere end 400 timers filmoptagelser igennem for at skabe det uhyre virtuose remix af live-musik og multimedier. Klippene, han har udvalgt, varer ned til bare et halvt sekund og indeholder prøver med legendariske dirigenter, småbidder af klassiske værker og brudstykker af koncertlivets ritualer. Med disse musikalske legoklodser eller ’pixels’ som han kalder det, har Simon Steen-Andersen skabt noget helt nyt, kompromisløst og meget humoristisk. Værket blev uropført i 2019 i Tyskland og er blevet hædret med både tyske og danske priser.

Simon Steen-Andersens værker placerer sig ofte midt imellem kategorierne musik, performance, teater, koreografi og film. Gang på gang har han skabt musik, der bryder med vores forventninger og hverken lyder eller ser ud som noget, vi har oplevet før. Som det er tilfældet i TRIO, bliver Steen-Andersens radikale nybrud ofte til i en fri leg med den klassiske musiks traditioner og materialer. Noget velkendt bliver vendt på hovedet så elegant og knivskarpt, at Simon Steen-Andersen for længst har sikret sig et stort internationalt publikum og slået døren ind til koncertsale og operahuse verden over. 

Om koncerten 
Simon Steen-Andersens TRIO opføres i DR Koncerthuset fredag den 11. marts 2022 kl. 19.30. Koncerten er et samarbejde mellem DR og Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums årlige festival PULSAR. Aftenens øvrige program rummer uropførelse af komponisten Adrianna Kubica-Cypeks værk Reflection NebulaeEvagoras Solias Apokidis Morphes samt en uropførelse af Marcela Lucatellis værk RGBW.

Om komponisten
Simon Steen-Andersen (f. 1976) er født i Aarhus og bor i dag i Berlin. Han har modtaget en lang række priser og legater, heriblandt SWR Orchestra Prize 2019, Mauricio Kagel Music Prize og Siemens Composers’ Prize 2017, Nordisk Råds Musikpris og SWR Orchestra Prize 2014. I 2016 blev han medlem af det tyske Akademie der Künste, og i 2018 blev han udpeget som medlem af det svenske Kungliga Musikalska Akademien.

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Se et uddrag fra uropførelsen af Simon Steen-Andersens TRIO i 2019Videokanal

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Simon Steen-Andersen. Foto: Lars Svankjær
Simon Steen-Andersen. Foto: Lars Svankjær
Download

Links

Information om Edition-S

Edition-S
Edition-S
Worsaaesvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

33 13 54 45https://edition-s.dk

Edition·S udgiver musik til den klassiske og eksperimenterende musikscene. Vi repræsenterer vores komponister gennem udgivelsen af partiturer og stemmer, elektroniske medier og grafiske formater samt håndtering af rettigheder og promotion. Musikken som udgives af Edition·S bliver opført over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Edition-S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Edition-S

Allan Gravgaard Madsens Concerto Grosso uropføres af amerikansk stjernekvartet og Aarhus Symfoniorkester5.5.2022 12:04:37 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 19. maj 2022 uropfører JACK Quartet og Aarhus Symfoniorkester Allan Gravgaard Madsens 'Concerto Grosso', et værk som rummer både det episke, det romantiske og en hel del overraskelser. Bag kompositionen ligger et finmasket net af talsystemer, opfindsomme benspænd, musikhistoriske hilsner og personlige fortællinger – Allan Gravgaard Madsens egne, såvel som de fire stjernesolisters.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum