Esbjerg Kommune

Spændende gæstetaler til årets Flagdag i Esbjerg: Evakueret tolk vil takke Danmark fra scenen i Esbjerg

Del

Omaid Yosufzi nåede akkurat at komme med det allersidste airlift ud af Kabul, da de allierede styrker trak sig ud af Afghanistan for lidt over et år siden. Den 5. september er han gæstetaler ved Flagdagen i Esbjerg, hvor han gerne vil takke Danmark for at redde ham og hans familie.

Omaid Yosufzi er gæstetaler ved Flagdagen for Danmarks udsendte i Esbjerg den 5. september 2022. Privatfoto
Omaid Yosufzi er gæstetaler ved Flagdagen for Danmarks udsendte i Esbjerg den 5. september 2022. Privatfoto

Omar Yosufzi har igennem flere år arbejdet som tolk for de danske tropper i Camp Bastion i Afghanistan. Derfor frygtede han for sit liv, da Islamisk Stat i løbet af få dage overtog magten i Afghanistan i sommeren 2021. Han måtte gemme sig i et hus tæt på lufthavnen, alt imens han var løbende i kontakt med Esbjerg Kommunes veterankoordinator:

”Omaid var utrolig bange på både sine egne og hans families vegne, og derfor var han også ovenud lykkelig, da det lykkedes os at få plads til ham på det allersidste evakueringsfly ud af Kabul og hjem til Danmark,” fortæller veterankoordinator René Lenskjold.

Vil takke Danmark

19. august 2021 ankom den 29-årige Omaid Yosufzi til Danmark sammen med flere andre afghanere i et SAS-fly. Han bor i dag i København med sin familie, hvor han har fået arbejde på en kagefabrik, mens hans kone går på sprogskole og hans børn i skole og børnehave.

Nu vil han gerne takke Danmark for al den hjælp han og familien har fået. Det gør han fra scenekanten i Esbjerg som årets gæstetaler til Flagdagen for vores udsendte den 5. september, hvor vi hylder de mænd og kvinder, der er og har været udsendt for Danmark.

”Omaid vil gerne takke Danmark for at have reddet ham og hans familie. Det ville han gerne komme til Esbjerg og gøre, og det er vi da utrolig stolte over. Så vi håber, at der kommer rigtig mange til vores flagdag på Torvet i Esbjerg i år,” siger René Lenskjold.

FAKTA

Flagdagen for Danmarks udsendte

  • Den 5. september er Flagdag for Danmarks udsendte. Det er den dag, hvor Danmarks udsendte anerkendes for den indsats, de har ydet, og hvor de faldne mindes.
  • I Esbjerg og Fanø kommuner hylder vi de udsendte, mindes de faldne og så hylder vi de tapre børn til udsendte på Torvet i Esbjerg fra kl. 16-18. Udover gæstetaleren Omaid Yosufzi, så er der velkomsttale ved Jesper Frost, musikalske indslag ved The Leadsingers og overrækkelse af børnemedaljer.

Kontakter

René Lenskjold, veterankoodinator, mobil: 2459 7377, mail: renle@esbjerg.dk

Billeder

Omaid Yosufzi er gæstetaler ved Flagdagen for Danmarks udsendte i Esbjerg den 5. september 2022. Privatfoto
Omaid Yosufzi er gæstetaler ved Flagdagen for Danmarks udsendte i Esbjerg den 5. september 2022. Privatfoto
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum