Det Kongelige Teater

Soundvenue og Det Kongelige Teater præsenterer ambitiøs koncertrække

Del

Crossover sætter nogle af tidens vigtigste bands sammen med musikere fra Det Kongelige Kapel i et nyt format, der udfordrer både publikum og artister

"At spille sammen med musikere fra Det Kongelige Kapel er en drøm, der går i opfyldelse".

Sådan siger den moderne og genrevridende hiphopduo Fraads, der den 6. september bliver det første band i koncertrækken Crossover, når kulturmediet Soundvenue og Det Kongelige Teater sammen præsenterer fire unikke shows i foyeren på Operaen i løbet af efteråret og foråret 2022.

Til crossover-koncerterne vil et udsnit af Det Kongelige Kapels musikere starte med at tage publikum med ind i deres univers med populære klassiske værker fra øverste hylde.

Derefter smelter kapelmusikerne sammen med de medvirkende bands og spiller omarrangerede versioner af deres hits, før rejsen slutter i den rytmiske ende, når bandet spiller egne numre alene.

"Orkestermusik er en inspiration for os, men det er ikke barnemad! Der er noget sidste boss over at skulle møde Det Kongelige Kapel i Operaen, så vi er allerede i gang med at øve os. Men det bliver det fedeste i verden", siger Fraads’ Papa Erotic og David Engelbrecht, der har opnået succes ved at udfordre vores forventninger om, hvordan hiphop kan lyde.

Chinah, der indtager Operaens foyer den 25. oktober, deler begejstringen.

"På vores nyeste album, ‘Feels Like Forever’, har midi-strygere, harper og fagotter fyldt en del, så det bliver spændende at opleve med et ægte orkester", siger de tre bandmedlemmer Simon Kjær, Simon Andersson og Fine Glindvad, som de senere år har imponeret med deres iskolde, elektroniske bud på moderne r’n’b.

Chef for Det Kongelige Kapel Jesper Rosenkilde tilføjer: "Som klassiske orkestermusikere er det altid spændende og udfordrende at spille med musikere fra andre genrer. Det understreger, at uanset om musik er skrevet for 200 år siden eller i forgårs, bliver den skabt i nuet. Det glæder vi os til at være med til".

Omarrangeringen af Fraads’ og Chinahs numre står komponisten Christian Balvig for. Han har tidligere arbejdet sammen med Copenhagen Phil om deres ’60 Minutes’ og lavet scores til flere DR-produktioner - senest ‘Ulven kommer’, hvor han også lavede titelsangen sammen med When Saints Go Machine.

Billetterne til Crossover-koncerterne er gratis og kan reserveres på Det Kongelige Teaters website op til koncertstart.

Soundvenue og Det Kongelige Teater præsenterer

Crossover

6. september: Fraads

25. oktober: Chinah

7. februar 2022: TBA

27. april 2022: TBA

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum