Region Hovedstaden

Sophie Hæstorp ny formand for Psykiatri- og Socialudvalget

Del

Danske Regioners generalforsamling valgte torsdag formanden for Region Hovedstaden til et af de områder, som regionerne har stort fokus på – nemlig nogle af de mest sårbare mennesker i samfundet.

Regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) ser frem til at varetage den nye post som formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Danske Regioner.

”Det er afgørende, at vi kommer ind med en forebyggende og tidlig behandling, og derfor er det vigtigt, at vi har fælles ambitioner og godt samarbejde med patienter og pårørende, medarbejdere, kommuner og organisationer om at skabe gode forløb for det enkelte menneske,” siger Sophie Hæstorp Andersen

Hun mener, der er behov for en massiv investering for at hjælpe mennesker, der rammes af psykiske sygdomme.

”Vi har brug for en indsats, der går på to ben. Vi skal styrke hjælpen til de allermest syge, og der skal sættes forebyggende og tidligt ind over for nogle af de mest udsatte mennesker i vores samfund. Det gælder både børn og voksne,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

Samlet behandlingstilbud
Et af de områder som Danske Regioner og den nye formand vil sætte fokus på er, at skabe samarbejde om behandlingen af mennesker, der både har en psykisk sygdom og er stofafhængige. For at opnå et helhedsorienteret blik på det enkelte menneskes behov har Danske Regioner sammen med Lægeforeningen, Bedre Psykiatri og Dansk Psykiatrisk foreslået, at der etableres et samlet behandlingstilbud i regionerne.

”Afhængighed er langt mere udbredt blandt mennesker med psykisk sygdom, end vi tidligere har været klar over. Faktisk har mere end halvdelen af mennesker med afhængighed i Danmark også en psykisk sygdom, og meget ofte er de to ting viklet ind i hinanden. Derfor skal de to sygdomme behandles samtidigt. Det nytter ikke, at Socialministeriet og Sundheds- og ældreministeriet mener, at man kan skelne mellem afhængighed af stoffer og alkohol. Begge typer afhængighed er ofte til stede sammen med den psykiske sygdom og derfor bør det samles og behandles dér, hvor kompetencen er,” siger Sophie Hæstorp Andersen.

På Danske Regioners generalforsamling blev det vedtaget, at man i de kommende økonomiforhandlinger vil “arbejde for finansiering af en kommende ny psykiatriplan, der sikrer de nødvendige økonomiske rammer for psykiatrien gennem varige bevillinger til drift og en styrket indsats for at øge den mentale sundhed i Danmark”.

Nøgleord

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Politikere i Region Hovedstaden: Børn med psykisk sygdom skal hjælpes tidligere og hurtigere6.9.2018 16:26pressemeddelelse

Et flertal i regionsrådet blev tirsdag enige om en aftale for økonomien for psykiatrien i 2019. Aftalen afsætter 63 mio. kr. til blandt andet børn- og ungdomspsykiatrien, forebyggelse af genindlæggelser, forebyggelse af tvang, hurtigere udredning og behandling, styrket samarbejde med kommunerne og opsøgende team. Aftalen sætter dermed en tyk streg under politikernes fokus på at skabe bedre vilkår for mennesker med psykisk lidelse.

Politikerne i Region Hovedstaden afsætter 72 mio. kr. til hospitalerne1.9.2018 06:00pressemeddelelse

Politikerne i Regionsrådet afsatte fredag ca. 72 mio. kr. til blandt andet bedre forhold for fødende og deres familier på fødeafdelingerne, flere hænder på mave- og tarmafdelingerne, kortere ventetid på høreapparater og hospicepladser til børn og unge med alvorlig og livstruende sygdom. Derudover afsatte politikerne ca. 22 mio. kr. at gøre lægernes arbejde i Sundhedsplatformen nemmere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum