Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Sommerlejr for sårbare børn i Hobro er fuldt booket

Del

Den 4. juli ankommer 40 børn til Onsild Efterskole ved Hobro for at tilbringe dage på Blå Kors' sommerlejr. Lejrcheferne Jan Frost og Christian Vestergård glæder sig til at give dem en oplevelse, de kan huske tilbage på.

Der har i år været rift om pladserne på Blå Kors' sommerlejr i Hobro, hvor der den seneste måned har været venteliste.

Lejren finder endnu engang sted på Onsild Efterskole, hvor lejrcheferne Jan Frost og Christian Vestergård er klar til at tage imod børnene sammen med omkring 25 andre frivillige voksne. 

Jan Frost har været med som frivillig på tre af Blå Kors' sommerlejre tidligere, men det er første gang, at han skal være lejrchef. Han glæder sig til at give børnene nogle gode dage. 

"Vi vil gerne give børnene en oplevelse af, at de har værdi, og at der er nogen, som rigtig gerne vil være sammen med dem. Flere oplever det som et pusterum i en hektisk hverdag. De kan se frem til en uge med masser af nærvær, aktiviteter og smil,” siger Jan Frost.

I alt 40 børn i alderen 7-13 år er tilmeldt lejren, som starter lørdag den 4. juli og slutter torsdag den 9. juli.  Lejren er for børn fra familier med for eksempel sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

Styr på hygiejne og sikkerhed

Planlægningen af lejren har været i gang længe. De seneste måneder har man hos Blå Kors arbejdet på højtryk for at sikre, at lejrene kunne afholdes trods situationen med coronavirus. 

På lejrene er der derfor masser af håndsprit, værnemidler og fokus på at opdele børnene i mindre grupper. Størstedelen af aktiviteterne foregår udendørs og hver dag kommer der et professionelt rengøringsfirma.

"Vi har nogle rigtig gode græsarealer og halvtag alt efter, hvordan vejret bliver," siger lejrchef Jan Frost, som personligt glæder sig til skulle afsted:

"Det giver en masse glæde, at se venskaber gro og skabe aktiviteter sammen med dem. Det er derfor, jeg er med for fjerde år i træk. Vi ser børn, der har det svært i hverdagen, men som kan opnå noget stort i løbet af en uge på lejr". 

I løbet af dagene skal børnene blandt andet på udflugter og deltage i forskellige aktiviteter på efterskolen.

Blå Kors afholder i alt otte sommerlejre i Jylland og på Sjælland og Fyn. 

Information til medier

Hvis du som journalist/fotograf/medie ønsker at besøge lejren i Hobro, skal du tage kontakt til en af kontaktpersonerne nedenfor og aftale besøg. 

Kontakter

Billeder

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum