Boligsiden.dk

Sommerhussalget overgik sig selv med ny rekord i maj måned

Del

I maj måned blev der solgt et rekordstort antal sommerhuse. I alt 1.100 handler blev lukket, og årets femte måned er dermed den bedst sælgende i perioden, siden Boligsiden begyndte at opgøre bolighandler i Danmark.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Den danske sommer er i fuld gang, og det samme gælder salget af sommerhuse. Nye tal fra Boligsiden viser, at sommerhuskøberne overgik sig selv i antal i maj måned, hvor 1.100 sommerhuse skiftede ejer.

Det høje antal handler gør maj til den måned, hvor der er solgt flest sommerhuse, siden Boligsiden begyndte at lave statistik på salget i 2011. Sammenlignet med maj sidste år er salget 18 procent højere.

”Sommerhussalget går mildest talt over al forventning, og 2019 har generelt været et magisk år på lige præcis den her del af markedet. Det særlige er, at antallet af handler i hver enkelt måned i år har toppet nogle i forvejen meget høje salgstal i både 2017 og 2018,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Det tætteste vi kommer på sidste måneds salg er maj 2017, hvor antallet af handler nåede op på 1.087 styks, mens også sommermånederne sidste år er med i top 10 over de bedst sælgende måneder.

Tre faktorer påvirker salget
Birgit Daetz peger på en kombination af tre faktorer, når hun skal forklare, hvorfor salget topper netop nu:

”Helt overordnet er samfundsøkonomien sund, renten lav og beskæftigelsen høj. Det skaber et økonomisk overskud, som giver boligsalget et løft, og sommerhuse er en luksusvare, som danskerne under sig selv lige nu. Derudover har ændringen i realkreditbelåningen på sommerhuskøb siden 2017 været et yderligere incitament til at købe, særligt blandt dem der ikke har en masse friværdi,” siger hun, og fortsætter:

”Til slut er sidste års lange, varme sommer en påmindelse om, hvorfor det giver mening at eje et sommerhus i Danmark. Maj 2018 satte varmerekord, og jeg er slet ikke i tvivl om, at køberne med vejret in mente har været ekstra klar til at rykke på et køb tidligere end normalt lige præcis i år.”

Handler for 5,2 milliarder kroner
Omsætter vi sommerhussalget fra januar til maj til kroner og øre, runder vi 5,2 milliarder kroner. Det er 19 procent mere end i samme periode i 2018.

”Stigningen er betinget af et øget salg og en stigning i priserne. Siden maj 2017 er den gennemsnitlige kvadratmeterpris steget 2.200 kroner. Så når vi ser et boost i salget, vidner det om, at danskerne er både købestærke og villige til at foretage langsigtede køb, som sommerhuse typisk er,” siger Birgit Daetz.

I maj måned blev der købt sommerhuse på det danske marked for 49 millioner kroner om dagen svarende til to millioner kroner i timen.

Top 10: Flest solgte sommerhuse pr. måned

Periode

Antal handler

Maj 2019

1.100

Maj 2017

1.087

Juni 2017

1.072

Juni 2018

1.037

August 2017

980

August 2018

976

Maj 2018

934

Juli 2018

923

April 2019

917

Juli 2017

875

(Opgørelsen dækker over salg siden Boligsiden begyndte at opgøre handler i januar 2011. Kilde: Boligsiden)

Øvrige nøgletal:

  • Salget af villaer & rækkehuse i maj måned er det højeste i tiden, hvor Boligsiden har opgjort salget. Det drejer sig om 4.826 handler. Med 4.708 hussalg er maj 2018 den næstbedst sælgende.
  • Opgøres salget af ejerlejligheder fra januar til maj er der i forhold til sidste år tale om et fald på 6,7 procent for perioden. Alene i maj blev der i år handlet 1.601 mod 1.656 i samme periode sidste år.

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum