Boligsiden.dk

Sommerhussalget i april sætter rekord: Bedst sælgende måned i 10 år

Del

Imens salget af huse og ejerlejligheder er dalet under coronakrisen, er salget af sommerhuse i april ikke set højere i nogen anden måned de seneste 10 år. Det viser Boligsidens nye handelstal.

I april solgte de danske ejendomsmæglere 1.291 af landets sommerhuse. Det er en stigning på 41 procent sammenlignet med resultatet for samme måned sidste år, viser Boligsidens nye handelstal for april.

Og der er ikke blot tale om en særdeles markant fremgang. Sommerhussalget i april sætter samtidig rekord.

”Der er ganske enkelt tale om et fremragende resultat. Vi har ikke set et højere antal solgte sommerhuse på en enkelt måned i de seneste 10 år. Samtidig udgør april-handlen over halvdelen af det samlede sommerhussalg i første kvartal af 2020,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Efterspørgslen på sommerhuse er stor, og det stigende salg sker i et marked, hvor det samlede udbud er på det laveste niveau i 10 år. Det kombineret med de fortsat lave renter, skaber ekstra gang i salget.

”Mange købere har måske leget med tanken om et sommerhus længe, og de vælger nu at slå til, da en ferie i udlandet har lange udsigter, og samtidig gør de lave renter købet af bolig nummer to muligt for mange. Sommerhuset er med andre ord rykket op i toppen af mange danskeres ønskelister, og samtidig kan vi se en tendens til, at danskerne især er klar til at handle hurtigt, når det drejer sig om de billige sommerhuse,” siger Birgit Daetz.

Salget af huse og ejerlejligheder daler

Imens salget af sommerhuse brager afsted, er salget af huse og ejerlejligheder gået i den anden retning.

Konkret er salget af villaer og rækkehuse i april faldet med 19 procent sammenlignet med april måned sidste år, og for ejerlejlighederne er der tale om et fald på 31 procent i samme periode.

”Den opbremsning, som vi så i handelsaktiviteten for huse og ejerlejligheder umiddelbart efter den delvise nedlukning af Danmark, er fortsat ind i april. Her er flere boligkøberne stoppet op for at tænke sig om og for at følge, hvad krisen ville bringe med sig,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Når det er sagt, så er vi nu i gang med en genåbning af landet, og handelstallene for de første uger i maj viser indikationer på, at købelysten også er ved at vende tilbage i forhold til salget af huse og ejerlejligheder. Det er endnu for tidligt at sige noget med sikkerhed, for tingene kan stadig ændre sig på ganske kort tid, men lige nu ser vi faktisk en stigning i salget af både huse og ejerlejligheder.”

For eksempel lå salget af villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder i sidste uge højere end niveauet for samme uge i 2019.

Lille stigning i det samlede boligsalg

Selvom coronakrisen har påvirket boligmarkedet og har bremset den fremgang, der ellers var lagt op til, så ligger det samlede boligsalg for perioden januar til april fortsat over sidste års niveau.

Der er således tale om en lille stigning på to procent, når vi sammenligner det samlede antal solgte huse, ejerlejligheder og sommerhuse i årets første fire måneder med samme periode sidste år.

Udviklingen i antal solgte boliger før og under coronanedlukningen:

Boligtype

Antal solgte (feb. 2020)

Antal solgte (mar. 2020)

Antal solgte (apr. 2020)

Ændring seneste måned

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

4.202

3.972

3.600

-9%

-19%

Ejerlejligheder

1.604

1.289

1.085

-16%

-31%

Sommerhuse

792

914

1.291

41%

41%

(Tabellen viser antal solgte for hver boligtype i månederne, februar, marts og april 2020 samt den månedlige og årlige ændring i procent. Den delvise nedlukning af Danmark skete i midten af marts, hvorefter der skete en umiddelbar opbremsning i salget af villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder, imens salget af sommerhuse fortsat steg. Kilde: Boligsiden)

Udviklingen i antal solgte sommerhuse i april de seneste 10 år:

Apr. 2011

Apr. 2012

Apr. 2013

Apr. 2014

Apr. 2015

Apr. 2016

Apr. 2017

Apr. 2018

Apr. 2019

Apr. 2020

314

444

458

461

691

735

724

830

913

1.291

(Tabellen viser antal solgte i april, da det er den sammenlignelige måned i de foregående år. Men salget af sommerhuse har ikke på noget tidspunkt været højere i en enkelt måned, end det er i april 2020. Kilde: Boligsiden)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum