Sydbank A/S

Sommerhuse kan blive boligmarkedets lyspunkt

Del

Danskerne vil holde ferie hjemme og købte i påsken – trods corona-krisen – så mange sommerhuse, at antallet af sommerhuse til salg er det laveste i ti år. Alligevel vil sommerhuspriserne sandsynligvis falde lidt.

Grænserne er stadig lukkede, og ferien på Rhodos eller Mallorca hænger i en tynd tråd, så danskerne vil holde ferie i Danmark – og gerne i eget sommerhus. 

- Danskerne købte i påsken – trods corona-krisen – mange sommerhuse, så ejendomsmæglernes lager af sommerhuse er det laveste i ti år. Det giver os håb om, at sommerhuse for en sjælden gangs skyld klarer en krise bedre end boligmarkedet i det hele taget, fortæller makronanalytiker i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel.

Antallet af solgte sommerhuse var i påsken det højeste i flere år og fulgte trenden med flere sommerhussalg de senere år. 

- Usikkerheden om udlandsrejser har formentlig fået flere danskere til at overveje, om opsparingen skal sættes i et sommerhus, som kan give luftforandring i en tid, hvor hjemmearbejde er hverdag for mange. Det kan være forklaringerne på, at mange danskere købte sommerhus i påsken, vurderer Mathias Dollerup Sproegel.

Sommerhuspriser kan klare sig bedst

Corona-krisen bremser ellers den globale og danske økonomi, og usikkerhed vil præge det danske boligmarked negativt det kommende år. 

- Vi forventer, at boligpriserne generelt vil falde fem procent i år, så husejere i gennemsnit mister 100.000 kroner af deres friværdi. En sådan afmatning rammer også sommerhusene, men flere forhold tyder på, at sommerhuse klarer sig bedre end boligmarkedet generelt, siger Mathias Dollerup Sproegel.

Normalt sættes mange sommerhuse til salg i foråret, men krisen vil sandsynligvis få mange boligejere til at udskyde salg og selv holde ferie i deres sommerhuse i år. 

- Det faldende udbud af sommerhuse er en af grundene til, at vi forventer, at prisfaldene bliver mindre end på boligmarkedet generelt det kommende år. Vi forventer et fald på 2,5 procent i sommerhuspriserne sammenlignet med 5 procent for det generelle boligmarked, så krisen bliver næppe så hård ved sommerhuse som helårsboliger, siger Mathias Dollerup Sproegel. 

Læs mere om køb af sommerhuse: https://www.sydbank.dk/privat/artikler/artikel/Droem-om-sommerhus

Nøgleord

Kontakter

Mathias Dollerup Sproegel, Makroanalytiker, Sydbank Kapitalforvaltning: Tlf. 74 37 44 61 eller 61 30 17 92.

Billeder

Information om Sydbank A/S

Sydbank A/S
Sydbank A/S
Peberlyk 4
6200 Aabenraa

74372648http://www.sydbank.dk

Om Sydbank

Med rødder i det sønderjyske driver vi i dag en stærk og selvstændig landsdækkende bank, der kan og vil selv. For rygraden af dansk erhvervsliv og de privatkunder, der sætter pris på professionel rådgivning, er vi en bank for de fleste - men ikke den samme bank for alle. Gammeldags nærvær, ny teknologi - vi bruger det der virker. Vi kender vores kunder og er tæt på dem med rådgivning i øjenhøjde. Med de bedste samarbejdspartnere i ryggen skaber vi konkurrencekraft.

Sydbank - en stærkere bank

Følg pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sydbank A/S

Administrerende direktør går på pension26.6.2020 09:10:43 CESTPressemeddelelse

Efter 16 år på posten som direktør for forvaltningsselskabet bag en af Danmarks største investeringsforeninger, går Eskild Bak Kristensen den 3. juli på pension. Eskild har stået i spidsen for Syd Fund Management A/S, der er forvaltningsselskabet bag Investeringsforeningen Sydinvest og flere andre foreninger, der har over 70.000 investorer og ca. 50 milliarder kroner under forvaltning. Eskild bliver efterfulgt på posten af Steffen Ussing, der har en lang karriere på investeringsområdet bag sig. Steffen Ussing kommer fra en stilling som investeringsdirektør i Sydbank, og har arbejdet med investering professionelt i 25 år. Som følge af Covid-19 bliver der ikke holdt reception for Eskild Bak Kristensen, men Syd Fund Management A/S vil gerne takke Eskild for hans store arbejde gennem årene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum