Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Sommerferiehjælp til udsatte børn og unge på Frederiksberg

Del

Børn og unge, som har haft det svært under coronakrisen, skal opleve et pusterum og et fællesskab sammen med andre i sommerferien. Derfor har organisationer som Blå Kors fået penge til at lave opsøgende arbejde og skabe aktiviteter på blandt andet Frederiksberg for udsatte børn og unge.

Foto: Jens Peter Engedal.
Foto: Jens Peter Engedal.

Efter måneder med isolation under coronakrisen har mange børn og unge ekstra meget brug for et pusterum i sommerferien.

Den sociale hjælpeorganisation Blå Kors er en blandt flere organisationer, der har fået tildelt 1,1 millioner kroner som en del af Folketingets sommerferiepakke til at lave opsøgende arbejde og arrangementer for udsatte børn og unge i løbet af juli og august. 

I Frederiksberg Kommune har Blå Kors ansat Hanne Østergaard som projektleder til at hjælpe familierne med at finde rundt i de mange aktivitetstilbud i sommerferien i samarbejde med kommune, boligforeninger og det lokale foreningsliv.

Hun forsøger blandt andet andet at skabe relationer og netværk i sociale boligområder: 

"Vi har kontakt med flere boligforeninger og tager ud i boligområderne for at lave arrangementer. Det giver os samtdig en anledning til at snakke med familierne og gøre dem opmærksom på de aktivieteter, der er rundt omkring." 

Fællesskaber for børn

I løbet af sommeren arrangerer Blå Kors også en række udflugter og har i forvejen kontakt til en række familier gennem Familienetværket Fillippavej, som drives i partnerskab med Københavns Frikirke og som er et socialt fællesskab for familier med aktiviteter og fællesspisning. 

Projektleder Hanne Østergaard har allerede været i kontakt med flere af familierne fra netværket og forsøger at få kontakt til nye familier. Målet er at få børnene med i fællesskaber, hvor de får mulighed for at få nye oplevelser og venskaber. 

”Vi vil gerne have, at alle børn får mulighed for at få en gode sommeroplevelser, hvor de kan lære nogle nye at kende. Få nogle gode venner og være en del af et fællesskab. Vi håber, der er rigtig mange, der får glæde af aktiviteterne. Både vores og andres aktiviteter," siger Hanne Østergaard. 

Hvis man som familie har brug for hjælp til at finde sommerferieaktiviteter, kan man ringe til projektleder Hanne Østergaard på tlf. 21 47 35 70.

Kontakter

Hanne Østergaard, projektleder, Blå Kors Danmark, tlf. 21 47 35 70

Billeder

Foto: Jens Peter Engedal.
Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum