Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Sommerferiehjælp til udsatte børn og unge i Esbjerg

Del

Børn og unge, som har haft det svært under coronakrisen, skal opleve et pusterum og et fællesskab sammen med andre i sommerferien. Derfor har organisationer som blandt andet Blå Kors fået penge til at lave opsøgende arbejde og skabe aktiviteter for udsatte børn og unge i blandt andet Esbjerg.

Foto: Jens Peter Engedal.
Foto: Jens Peter Engedal.

Efter måneder med isolation under coronakrisen har mange børn og unge ekstra meget brug for et pusterum i sommerferien.

Den sociale hjælpeorganisation Blå Kors er en blandt flere organisationer, der har fået tildelt 1,1 millioner kroner som en del af Folketingets sommerferiepakke til at lave opsøgende arbejde og arrangementer for udsatte børn og unge i løbet af juli og august. 

I Esbjerg Kommune har Blå Kors ansat Hans Lautrup som projektleder til at hjælpe familierne med at finde rundt i de mange aktivitetstilbud i sommerferien i samarbejde med kommune, boligforeninger og det lokale foreningsliv.

"Det handler også om at hjælpe familierne på vej. En dag fulgtes jeg med en familie hen til kulturhuset StreetMekka, hvor der er alle mulige aktiviteter. Og jeg tænker også at tage en basketball under armen og spille bold ude i nogle af boligområderne," siger Hans Lautrup, som selv har erfaring som holdleder for et baskethold. 

Fællesskab for børn

Blå Kors driver Familienetværket Esbjerg i partnerskab med Jakobskirken, som er et socialt fællesskab med spisning og aktiviteter for familier. Det er blandt via det netværk, at man forsøger at komme i kontakt med familier i sommerferien. 

Målet er at få børnene med i fællesskaber, hvor de får mulighed for at få nye oplevelser og venskaber.

Samtidig arrangerer Blå Kors også selv aktiviteter og udflugter i sommermånederne. Blandt andet en stor sommerfest med grillhygge den 18. juli ved Præstegårdsskolen i Esbjerg i samarbejde med Recovery Bulls, hvor der blandt andet vil være popcorn, slushice, grillhygge og mulighed for at udfordre Danmarks stærkeste mand:

"Vi vil rigtig gerne give børnene nogle gode sommeroplevelser," siger Hans Lautrup. 

Familier har mulighed for at kontakte Blå Kors' projektleder Hans Lautrup, hvis de har brug for hjælp til at finde sommerferieaktiviteter i Esbjerg på tlf. 21 47 33 41.

Kontakter

Hans Lautrup, projektleder, Blå Kors Danmark, tlf. 21 47 33 41 eller hsl@blaakors.dk

Billeder

Foto: Jens Peter Engedal.
Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum