Blå Kors DanmarkBlå Kors Danmark

Sommerferiehjælp til udsatte børn og unge i Aarhus

Del

Børn og unge, som har haft det svært under coronakrisen, skal opleve et pusterum og et fællesskab sammen med andre i sommerferien. Derfor har organisationer som Blå Kors fået penge til at lave opsøgende arbejde og skabe aktiviteter i blandt andet Aarhus for udsatte børn og unge.

Blå Kors er i kontakt med mange familier gennem sit familienetværk i Aarhus V.
Blå Kors er i kontakt med mange familier gennem sit familienetværk i Aarhus V.

Efter måneder med isolation under coronakrisen har mange børn og unge ekstra meget brug for et pusterum i sommerferien.

Den sociale hjælpeorganisation Blå Kors er en blandt flere organisationer, der har fået tildelt 1,1 millioner kroner som en del af Folketingets sommerferiepakke til at lave opsøgende arbejde og arrangementer for udsatte børn og unge i løbet af juli og august.

I Aarhus har Blå Kors ansat Majbrit Munk Madsen som projektleder til at skabe overblik over de mange aktivitetstilbud i sommerferien i samarbejde med kommunen og de lokale boligforeninger i blandt andet boligområdet Bispehaven. 

Netop overblikket over, hvad der er af muligheder i sommerferien, kan være svært for mange af familierne, fortæller hun:

"Der er rigtig mange aktiviteter i sommerferien, men mange af familierne kender ikke til dem eller kan overskue det. De har brug for at blive taget lidt mere i hånden," siger Majbrit Munk Madsen. 

Wellness og telttur

Blå Kors driver et familienetværk i Aarhus Vest i samarbejde med Citykirken, hvor man er i kontakt med mere end 100 familier, som hver anden uge deltager i fællesspisning og arrangementer.

Det er blandt andet familierne i netværket, som projektleder Majbrit Munk Madsen forsøger at komme i kontakt med enten via sms, opkald, eller ved at familierne møder op i en café. 

Målet er at få børnene med i fællesskaber, hvor de får mulighed for at få nye oplevelser og venskaber, Samtidig arrangerer Blå Kors også selv aktiviteter som telttur, hyggeaften med pizza og wellness og udflugter:

”Familierne bliver så taknemmelige og glade for, at de har noget at se frem til. At der sker noget for dem og deres børn. Der er flere, der siger, at de ikke har nogle planer i løbet af sommeren, så de bliver virkelig begejstrede. Det er en gave, at kunne få lov til at fortælle dem om de arrangementer, vi laver eller som andre laver," siger projektleder Majbrit Munk Madsen.

Familier har mulighed for at kontakte Majbrit Munk Madsen, hvis de har brug for hjælp til at finde sommerferieaktiviteter på tlf. 21 47 33 77.

Kontakter

Majbrit Munk Madsen, projektleder, Blå Kors Danmark, tlf. 21 47 33 77

Billeder

Blå Kors er i kontakt med mange familier gennem sit familienetværk i Aarhus V.
Blå Kors er i kontakt med mange familier gennem sit familienetværk i Aarhus V.
Download
Foto: Jens Peter Engedal.
Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum