Furesø Kommune

Socialt ansvarlige virksomheder hyldet på nytårskur i Furesø

Del

Den 15. januar 2020 mødtes 300 mennesker fra Furesøs erhvervsliv og kommune til nytårskur i Galaksen. Borgmesteren fortalte om indsatserne i 2019 og takkede for et godt samarbejde. Furesø er for 7. år i træk kåret til den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland af DI.

”Vi har et godt samarbejde i Furesø mellem kommunen og det lokale erhvervsliv. Det er jeg meget glad for. De lokale virksomheder sikrer arbejde til vores borgere. Jeg er tilfreds med, at Furesø for 7. år i træk er udpeget som den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland i Dansk Industris Erhvervsklimaundersøgelse”, siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen.

”Den største fremgang ser vi i samarbejdet mellem erhvervslivet og jobcentret. Jeg takkede på Nytårskuren for, at vores lokale erhvervsliv skaber arbejdspladser og tager så godt imod, når vi banker på”, siger Ole Bondo Christensen.

Mange nye jobs og virksomheder i Furesø

Furesø er den kommune i Region Hovedstaden, som har den største procentuelle stigning i antal job - ja sågar i hele Danmark. I den seneste opgørelse over udviklingen i antallet af arbejdspladser fra den 30. november 2018, har Furesøs virksomheder skabt over 700 nye arbejdspladser.

Ole Bondo Christensen bød også velkommen til nye virksomheder. På blot 4 år har Furesø haft en nettotilgang på ca. 1.100 virksomheder både små som store inden for mange forskellige brancher.

Otte gazelle-virksomheder blev hyldet under Nytårskuren for imponerende vækstrater. Man er gazelle-virksomhed, når man i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set har mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Priser for at udvise størst socialt ansvar

Et af indslagene til nytårskuren var at uddele prisen for socialt ansvar. Den bliver uddelt til virksomheder, der har gjort en forskel for ledige furesøborgere på kanten af arbejdsmarkedet. Der er en pris til en virksomhed i Furesø Kommune, og en pris til en virksomhed udenfor kommunen. 102 virksomheder var indstillet til prisen, mens otte var nomineret.

Vinderen i Furesø Kommune blev Restaurant Furesøbad. Begrundelsen var, at Furesøbad altid er åbne overfor at tage imod praktikanter fra Jobcenter Furesø – og det er hvad enten, der er tale om en straksaktivering, en borger, der er udfordret på det sproglige eller andet. Furesøbad ansætter også en del ledige borgere i kortere eller længere tid. Restaurant Furesøbad har ikke alene taget et socialt ansvar i 2019, men har gennem flere år samarbejdet med jobcentret og været nomineret til tidligere CSR-priser.

Vinderen udenfor kommunen var Gørløse Autoimport. Virksomheden vinder prisen for deres ekstraordinære indsats i forbindelse med en ansættelse af en elev med høre- og talehandicap. Virksomheden er gået langt for at finde de helt rigtige løsninger, så borgeren blev en rigtig del af teamet, og har lagt vægt på kandidatens motivation frem for eventuelle udfordringer ved handicappet.

De to vindervirksomheder modtog hver et kunstværk, som var lavet af den lokale kunstner Barbara Kaad Ostenfeld.

Nytårskuren var den 9. i rækken for erhvervsliv, samarbejdspartnere og politikere i Galaksen.

Fakta om gazelle-virksomhederne

Svømmeskolen ApS

Mikkelsen Electronic A/S

Proces-Tech ApS

SameSystem A/S

Velo Pavé ApS

Ibsen Photonics A/S

CM-Aqua Technologies ApS

Ristorante Mediterraneo ApS

Fakta om CSR-prisen

102 virksomheder var indstillet til prisen. Jobcentret havde nedsat et Advisory board, bestående af repræsentanter fra lokale virksomheder, til at indsnævre feltet af indstillede til otte virksomheder, som blev hyldet på scenen. Udvalget for Beskæftigelse og erhverv havde valgt de to endelige vindere.

Kontakter

Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S) tlf. 7216 5200

Billeder

Download
Gazelle-virksomheder hyldes
Gazelle-virksomheder hyldes
Download
Borgmester Ole Bondo Christensen
Borgmester Ole Bondo Christensen
Download
Furesøbad modtager CSR-pris
Furesøbad modtager CSR-pris
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum