Sociale medier nøler med at fjerne dyremishandling

Som en ægte juleaften åbnes pakken og i den ligger den sødeste lille bitte abeunge, som nu skal være familiens nye kæledyr.
Videoer som denne og andre videoer, hvor vilde dyr portrætteres som kæledyr langt fra deres hverdag i naturen, får millioner af visninger på de sociale medieplatforme. I en ny rapport fra Social Media Animal Cruelty Coalition (SMACC) har man undersøgt 840 videoer, der i alt havde 11,8 milliarder visninger på kanalerne.
Umiddelbart ligner det uskyldige videoer, men det er det ikke, ifølge dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection.
”Jeg kan godt forstå, at man synes, det er nogle søde videoer med aber i mennesketøj eller løveunger, der får mælk af sutteflaske. Men der er tale om vilde dyr, der hører til i naturen - ikke i vores skød eller dagligstue,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark, der er medlem af SMACC.
Aber hører til i naturen - ikke i mennesketøj
På YouTube findes f.eks. hundredvis af videoer, hvor aber klædes ud som mennesker og udfører dagligdagssysler som at lave mad i legetøjskøkkener eller handle ind i legetøjssupermarkeder.
”Aber er vilde dyr. De er ikke legetøj eller kæledyr, man kan klæde ud. For at de overhovedet kan gå på to ben er de udsat for grov mishandling, hvor de får armene bundet på ryggen, til de har lært at gå oprejst, alt imens de forsvarsløst falder og slår sig adskillige gang,” siger Stephanie Kruuse Klausen.
Ifølge rapporten øger videoerne med vilde dyr på de sociale medier efterspørgslen på vilde kæledyr. Derfor indfanges de ofte som spæd i naturen og fjernes fra deres mor og hjem. Herefter får de filet tænderne ned, så de ikke kan bide, og de trænes på grusom manér.
”Det er grotesk, at de sociale medier ikke har strammet op på deres dyrevelfærdspolitik endnu. Vi har forelagt dem videoer, hvor man tydeligt ser, at dyrene er skræmte eller ude af deres naturlige elementer, hvilket medfører stress og mistrivsel. Alligevel, bliver der ikke gjort nok, trods fagpersoners anbefalinger, hvilket kan mistænkes er fordi der er millioner af kliks og penge i en abe iført mennesketøj,” siger Stephanie Kruuse Klausen.
Lad være med at klikke
Selvom videoerne ofte produceres langt fra Danmark, er danskerne fortsat med til at opretholde efterspørgslen på videoer som disse og videre hold at vilde dyr som kæledyr, hver gang de se en video.
”Hver gang du klikker, liker eller deler en af de her videoer, ryger der reklamekroner ned til producenterne. Hvis man støder på den slags indhold, så lad være med at klikke på det eller dele det. Sørg i stedet for altid at anmelde det til platformen,” siger Stephanie Kruuse Klausen.
Kontakter
Lisbeth Kjær LarsenPressechefWorld Animal Protection
Tlf:26136935lisbethkjaer@worldanimalprotection.dkBilleder
Links
Information om World Animal Protection Danmark

Amagertorv 29, 2.
1160 København K
https://www.worldanimalprotection.dk/
World Animal Protection er en global organisation, der kæmper for dyrene. Vi har indsatser i omkring 50 lande og kontorer 12 forskellige steder i verden. Året rundt arbejder vi fokuseret sammen med forskere, medier, lokalbefolkninger, regeringer og andre organisationer. Globalt, regionalt og lokalt.
Vores mål er en bedre verden for. For alle.
Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Overvældende succes lukker europæisk pelsprotest før tid1.3.2023 06:00:00 CET | Nyhed
Mere end 1,6 millioner borgere i EU har skrevet under for at stoppe pelsbranchens udnyttelse af mink og ræve én gang for alle. Derfor stopper storstilet underskriftindsamling to en halv måned tidligere end beregnet.
Skift i rejsevaner: Danskerne vil have dyrevenlige rejser10.2.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Turister vil have tjek på dyrevelfærden, når de tager på ferie i udlandet, og danske rejseselskaber bakker op bag tendensen, viser ny rapport og undersøgelse fra World Animal Protection.
Modebranchen er færdig med pels3.2.2023 13:46:41 CET | Pressemeddelelse
Den danske modeuge har fjernet pels fra catwalken og snart kan resten af modebranchen i EU blive tvunget til at følge trop.
Coops dødsstød til Irmapigen: Katastrofe for kvalitet og dyrevelfærd31.1.2023 15:49:12 CET | Nyhed
Det er et stort tilbageslag, at Coop sænker niveauet i krisetider, for det er netop i modvind, at et kooperativ skal vise sin styrke og blive ved med at gå forrest, som Irma har gjort i årtier, mener dyreorganisationen World Animal Protection, der er chokeret over, at landets fyrtårn inden for kvalitet, bæredygtighed og dyrevelfærd har fået dødsstødet.
Pelsproduktion på lånt tid27.12.2022 14:36:13 CET | Aktuelt
Pels skal forbydes i hele EU, mener halvdelen af danskerne i en ny undersøgelse, der kommer i kølvandet på et europæisk borgerinitiativ mod pels, der allerede nu har samlet 1,1 million underskrifter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum