Furesø Kommune

Snerydning for pensionister

Del

Selv om mange allerede har aftaler med deres boligselskab eller grundejer- eller vejforening om snerydning, er det ikke alle, der har den mulighed. Furesø Kommune har tidligere haft en snerydningsordning for pensionister, men det tillader den nuværende lovgivning ikke. Via furesoe.dk kan man finde virksomheder, der kan stå for opgaven.

På baggrund af en række henvendelser fra ældre borgere, der har svært ved selv at få ryddet sne omkring deres ejendom, har Furesø Kommune undersøgt muligheden for evt. at genindføre den tidligere snerydningsordning. Det har imidlertid vist sig, at det ikke længere er muligt at tilbyde snerydning som praktisk hjælp, som lovgivningen er i dag. Problematikken har været rejst landspolitisk, men det har altså pt. ikke ændret på lovgrundlaget.

Borgere opfordres i stedet til at opsøge de lokale udbydere af snerydning. På furesoe.dk/snerydning kan man finde hjælpelink til at søge virksomheder, der kan hjælpe med opgaven. Furesø Kommune opfordrer ligeledes lokale udbydere til at gøre sig så synlige for borgerne som muligt.

Anders Poulsen fra Frivilligcentret opfordrer også til at række ud til venner og naboer på vejen, uanset om man har brug for hjælp – eller gerne giver en hjælpende hånd:

”Vi bor i en kommune, hvor mange borgere er parate til at gøre en indsats for andre. Så jeg vil også opfordre til, at man overvejer om man kan hjælpe sin nabo, som måske ikke har kræfter til at rydde sne – og måske ikke har midlerne til at betale sig fra det. Vi er her i Frivilligcentret i gang med at undersøge om, vi sammen med lokale foreninger kan lave en frivilligjobbørs og samtidig være med til at få skovlen under ikke bare sneen, men også noget ufrivillig ensomhed”.

Furesø Kommune oplever i enkelte tilfælde problemet med den manglende snerydning hos en lille del af de borgere, der modtager hjemmehjælp og bor i eget hus. Kommunen oplyser, at hjemmeplejen i nogle tilfælde kan lade være med at gå ind, hvis der ikke er ryddet sne udenfor huset.

“Sne og is på fortovet øger risikoen for at falde ikke bare for de ældre borgere, men også for vores medarbejdere. Handler vores besøg om nødvendig omsorg og pleje, går vi naturligvis ind, selvom det er glat. Men drejer det sig fx om rengøring, kan der være situationer, hvor vi er nødt til at prioritere medarbejderens sikkerhed og så flytte tidspunktet og vente til, at isen og sneen er ryddet, ” siger Annelia Jensen, der tilføjer, at de hos Hjemmeplejen har købt skridsikre sko med pigge for at sikre, at de altid kan komme ind til den nødvendige pleje.

Den manglende snerydning kan også få konsekvenser, hvis skraldemanden ikke kan nå sikkert frem til din affaldsspandende. Hvis man ikke kan nå at rydde, kan man sætte sin beholder ud til fortov eller vejkant. Så bliver beholderen tømt efter planen. Hvis der ikke er ryddet, vurderer skraldemanden, om det er forsvarligt og muligt at hente beholderen. Får man ikke hentet skrald på grund af manglende snerydning, kan man stille en klar sæk med overskydende restaffald ved siden af beholderen til næste tømning.

Furesø Kommune oplyser endelig, at de fortsat undersøger mulige løsninger eksempelvis gennem beskæftigelsesprojekter og inddragelse af socialøkonomiske virksomheder, men må indtil videre opfordre ældre borgere til at søge hjælp hos lokale leverandører.

Kontakter

Annelia JensenCenterchef i Center for Sundhed og SeniorlivCenter for Sundhed og Seniorliv

Tlf:72164968ajs@furesoe.dk

Tine GramVelfærdsdirektør

Center for Dagtilbud, Skole og Forebyggelse, Center for Børn og Voksne, Center for Sundhed og Seniorliv

Tlf:7235 4004tgr@furesoe.dk

Billeder

Download
Foto: Bodil Hammer
Foto: Bodil Hammer
Download
Sne på container Smedegade Kirke Værløse 2021
Sne på container Smedegade Kirke Værløse 2021
Download

Links

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum