SMVdanmark

SMVdanmark: Godt med rettidig coronaplan og at erhvervslivet holdes fri

Del

Regeringens coronaplan placerer ansvaret og indsatsen, hvor den hører til, nemlig hos sundhedsmyndighederne. Det er meget positivt, at erhvervslivet ikke skal belastes med restriktioner og nedlukning, mener SMVdanmark.

Regeringen har netop fremlagt sin coronastrategi for de kommende måneder. Der er otte fokusområder med mulighed for at eskalere indsatsen inden for hvert område.  

Mia Amalie Holstein, vicedirektør i SMVdanmark, glæder sig meget over regeringens intention om, at en ny smittebølge ikke må medføre restriktioner for erhvervslivet, og at vi nu behandler corona med samme tilgang som andre sygdomme. 

“Tidligere var nedlukning og restriktioner det første redskab i værktøjskassen, man greb til, og den tilgang har ændret sig nu. Det er jeg rigtig glad for. Jeg havde selvfølgelig helst set, at regeringen helt havde udelukket fremtidig brug af restriktioner overfor erhvervslivet set i lyset af de store økonomiske og menneskelige omkostninger, de tidligere nedlukninger har haft. Men jeg vil gerne kvittere for, at man denne gang faktisk vil gå langt for at løse en sundhedskrise med sundhedsmæssige værktøjer, som opsporing, vaccination og opbygning af kapacitet i sundhedssystemet,” siger hun. 

Hun kvitterer også for, at regeringen i god tid har udviklet en plan, og at den rummer fornuftige elementer, blandt andet at ældre og svage prioriteres i vaccineudrulningen. Desuden indeholder den også mulighed for at optrappe indsatsen, hvis smitten stiger. 

”Regeringens plan er ligesom at have en brandevakueringsplan i sin bygning. Man håber og tror, at den aldrig bliver brugt, men det er klogt at have den. Nu må vi bruge al den viden og erfaring, som vi dyrekøbt har opnået, så vi ikke begår alle fejlene fra sidst, fx at der var udenlandske læger og sygeplejersker, der måtte vente i månedsvis på en arbejdstilladelse, selv om vi manglede dem,” siger Mia Amalie Holstein.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Grøn fond må ikke ende som de stores tag-selv-bord24.6.2022 11:27:40 CEST | Pressemeddelelse

Den grønne fond er gaven, vi ikke havde ønsket os. Men givet at det er den, vi får, så er det afgørende, at pengene gives som generelle fradrag og ikke tilskud. Ellers risikerer pengene at bliver tovtrækkeri mellem de store forurenere for til sidst at lande i en af de store forureneres lommer, mener SMVdanmark. Og selvom et højere beskæftigelsesfradrag som idé er god, vil det reelt ikke batte noget.

Ny analyse: Byggevirksomhederne har rekordlav indtjening15.6.2022 09:30:36 CEST | Pressemeddelelse

De stigende priser på byggematerialer udhuler byggevirksomhedernes avance, som nu er historisk lav. Det skyldes i høj grad, at flere virksomheder er fanget mellem rekordhøje materialepriser og fastpriskontrakter, der betyder, de ikke kan sende regningen videre til kunden. Hver 3. omsætningskrone i byggeriet er omfattet af fastpriskontrakter Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, der frygter, at byggebranchen kan gå en svær tid i møde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum