SMVdanmark

SMVdanmark: Godt med nye lånemuligheder men glem ikke virksomheder uden omsætning

Del

Med yderligere en låneordning for A-skat, AM-bidrag og moms sikrer regeringen en ny tiltrængt likviditetsindsprøjtning til en stor gruppe virksomheder. Det er meget glædeligt og en god nyhed for dem, som har været hårdt ramt af coronakrisen, men stadig har haft omsætning. De nye låneordninger hjælper dog ikke dem uden eller med meget lille omsætning det seneste år, og de bør fortsat have mere hjælp, mener SMVdanmark.

Med en nyt udspil sikrer regeringen tiltag og låneordninger, der giver yderligere 73 mia. kr. i likviditet til de danske virksomheder. Virksomhederne får mulighed for et rentefrit lån af A-skat, AM-bidrag og moms.

“Aftalen fortjener ros. Det er glædeligt, at regeringen nu forbedrer adgangen til likviditet for de virksomheder, der er ramt på omsætningen, men som ikke er ramt hårdt nok til at kunne søge kompensationspakkerne. Denne gruppe får nu en hjælpende hånd i form af bedre likviditet,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

Han minder dog om, at regningen skal betales på et tidspunkt.

“En del virksomheder kan få glæde af den gratis likviditet, men alle disse låneordninger hjælper jo ikke dem, der ikke har ret meget moms- eller skattebetaling, de kan låne. De hænger stadig i med det yderste af neglene, og har forsat brug for mere hjælp. Krisen er først overstået den dag, alle lån er betalt tilbage, så virksomhederne har brug for hjælp og vækstinitiativer, der for alvor kan hjælpe dem i gang med deres forretning igen. Det tripper alle de ramte virksomhederne efter,” siger Jakob Brandt.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Lad os få politiske drøftelser om kompensationspakker nu24.11.2021 16:20:53 CET | Pressemeddelelse

Dagens beslutning om yderligere restriktioner i form af fx mundbind i detailhandlen, begrænsninger på størrelsen af events og coronapas hos liberale serviceerhverv bl.a. hos frisøren sender et tydeligt signal om, at politikerne er bekymrede, og erhvervslivet endnu engang skal holde for, når det gælder om at passe på samfundets ældre og svage. Også selvom smitten hovedsageligt findes hos børn og unge. Regeringens udmeldinger vil straks sætte sig i markedet i form af lavere efterspørgsel. Kompensationspakkerne bør straks genåbnes, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum