SMVdanmark

SMVdanmark: Genlukning af liberale erhverv giver ingen mening

Del

Nedlukningen af liberale erhverv i fem kommuner sætter spørgsmålstegn ved, om regeringen har tillid til coronapasset, mener SMVdanmark. Adm. direktør Jakob Brandt forudser, at kunderne vil valfarte til konkurrenterne i de tilstødende kommuner hvilket kan øge smitten og samtidig være et hårdt tilbageslag for de nedlukkede virksomheder.

Erhvervsministeriet skriver i en pressemeddelelse, at liberale erhverv i fem kommuner ikke får lov til at genåbne som planlagt d. 6. april. Det møder hård kritik fra Jakob Brandt, adm. Direktør i SMVdanmark: 

Genlukningen giver ingen som helst mening. Regeringen sender de erhvervsdrivende ud på en følelsesmæssig rutsjetur. I en uge, hvor de har haft travlt med at kalde medarbejdere tilbage på arbejde, booke kunder ind og klargøre butikken, skal alt nu stoppes i 11. time. siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der repræsenterer ca. 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

“Jeg kan ikke se, hvordan nedlukning af liberale erhverv i fem kommuner nedbringer smitten. Tværtimod vil det få borgerne i de nedlukkede kommuner til at valfarte til nabokommunen for at komme til frisøren. Oveni det skaber det i dén grad konkurrenceforvridning for virksomheder i de lukkede kommuner sammenlignet med dem lige på den anden side af kommunegrænsen.” 

I forbindelse med den oprindelige genåbning mødte liberale erhverv krav om, at de skulle tjekke, at kunder var nyligt testet eller har været smittet tidligere via det såkaldte coronapas. 

“For mig er denne beslutning helt uforståelig. Hvis regeringen mener, at coronapasset reelt gør en forskel, så må det være fordi, de mener, at man med coronapasset kan undgå smitte i liberale erhverv. Men denne udmelding sætter et alvorligt spørgsmålstegn ved om regeringen i virkeligheden har tillid til coronapasset”, udtaler Jakob Brandt og fortsætter:

 “Regeringen skylder en sundhedsmæssig forklaring på, hvad coronapasset egentlig kan bruges til. For det er ikke fair at genere samtlige virksomheder i de liberale erhverv, hvis myndighederne alligevel ikke mener, at coronapasset holder smitte væk. Og hvis dette er et udtryk for strategien for, hvordan lokale nedlukninger vil blive anvendt, så er det svært at få øje på, hvad man vil opnå ved coronapasset”.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum