SMVdanmark

SMVdanmark: Fornuftig aftale - men for stor regning til erhvervslivet

Del

Den nye aftale om fremtidens bilpark er tilfredsstillende, da den giver forudsigelighed og god tid at omstille sig i, mener SMVdanmark. Men det er ikke hensigtsmæssigt, at man pålægger erhvervslivet højere kilometerbaserede afgifter, når der endnu ikke er teknologiske alternativer til varebiler og lastvogne, der kører på benzin og diesel.

Regeringen og dens støttepartier har indgået en aftale om fremtidens bilpark, som skal medføre 775.000 el- og hybridbiler i 2030. Det er en buket med en del torne, mener SMVdanmark.

“Jeg er tilfreds med, at vi nu har en politisk aftale, der skaber sikre rammer for, hvordan vi får skiftet en større del af vores bilpark ud med elbiler. Og vi vil gerne kvittere for, at elbiler kommer ud på vejene, mens vi samtidigt trækker CO2 ud af vores transportsektor. Endeligt er vi tilfredse med, at det sker over en årrække, der giver både forbrugere og virksomheder mulighed for at omstille sig,” udtaler Jakob Brandt.

Han ser dog et problem i, at man lægger afgifter på varevogne og lastbiler.

“Det er ikke hensigtsmæssigt, at den kilometerbaserede afgift, der indføres for lastbiler, og de afgifter, der indføres på varebiler, sker før det teknologisk er muligt at udskifte varevogne og lastbiler med nulemissionsalternativer, og det er ikke i orden, at provenuet skal bruges til at finansiere flere grønne personbiler. Grundlæggende bør provenuet føres tilbage til dansk erhvervsliv og understøtte deres grønne transportomstilling,” udtaler Jakob Brandt.

Endeligt er det grundlæggende en meget højthængende frugt, aftalen går efter, mener Jakob Brandt.

“Personbiler er suverænt det sted, hvor det samfundsøkonomisk er dyrest at fjerne udledningen af drivhusgasser. Det er et skridt væk fra en CO2-afgift. Vi vil derfor kraftigt opfordre til, at man vælger en ensartet CO2-afgift som løsningen på klimaudfordringen,” siger han og fortsætter:

“Hvis vi kunne bestemme, var afgiftssystemet overordnet set blevet gentænkt, så det blev mindre afhængigt af økonomisk værdi og mere afhængigt af CO2-udledning. Et alternativ til en CO2-afgift ville være at koble afgifterne tættere på CO2-udledningen via et teknisk baseret afgiftssystem,” udtaler Jakob Brandt.

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Fagbevægelsen og regeringen vil klippe en skaldet – ny trepart er en katastrofe15.1.2021 10:42:21 CETPressemeddelelse

Aftalen om at forlænge den eksisterende lønkompensationsordning i yderligere tre uger uden at rette op på, at aftalen er en stor økonomisk åreladning af virksomhederne, er et svigt af dansk erhvervsliv. Det er ganske enkelt ikke samfundssind fra fagbevægelsens, regeringens og de store arbejdsgiverorganisationers side at lade virksomhederne bære så stor en del af corona-regningen. Det vil skubbe virksomheder ud i konkurs, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum