SMVdanmark

SMVdanmark: En stor tak til Simon Kollerup for at lukke hul i kompensationen til tvangslukkede virksomheder

Del

Da Corona-krisen ramte, blev frisørene og en lang række andre virksomheder tvangslukket. Da eksempelvis frisørerne åbnede igen, knoklede de løs og havde store udgifter til overtidsbetaling. Men resultatet af deres hårde arbejde blev, at deres samlede omsætningstab for hele perioden 'kun' blev 21 pct. i gennemsnit, og dermed stod hver tredje frisør til at tabe deres ret til kompensation for selvstændige, da de ikke kunne påvise et omsætningstab på 30 pct. Nu ændrer regeringen og Folketingets partier den regel. Det glæder Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark.

De nye regler medfører med tilbagevirkende kraft, at ejere af tvangslukkede virksomheder har ret til kompensation, i perioden de har været tvangslukkede, uanset hvad deres omsætning har været i den efterfølgende periode.

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark roser aftalen:

“Erhvervsministeren skal have kæmpe ros for at ændre reglerne, så de selvstændige erhvervsdrivende, der var tvangslukket i foråret, ikke skal betale deres corona-kompensation tilbage. Fx stod frisører, der havde knoklet efter genåbningen og udbetalte overtidsbetaling til deres medarbejdere ellers til at miste hele deres kompensation, men ministeren har lyttet til SMVdanmarks kritik, og det er fantastisk,” siger han og fortsætter:

“Der skal lyde en kæmpe tak til Simon Kollerup og resten af Folketinget for rette op på denne åbenlyse uretfærdighed. Vi havde eksempler på frisører, der havde tjent et par tusind kr., og derfor var kommet lige under grænsen på de 30 pct. i omsætningstab. Det betød, at de skulle betale kompensationen for den tvangslukkede periode tilbage. Det var helt absurd. Derfor glæder det mig rigtigt meget, at politikerne erkender det og ændrer reglerne,” siger Jakob Brandt.

“Mange tvangslukkede selvstændige vidste ikke, at de kunne risikere at miste kompensationen fra de var tvangslukkede, hvis de havde under 30 pct. omsætningsfald i perioden efter tvangslukning. Det skyldes bl.a., at vejledningen var ekstrem tvetydig. Det var SMVdanmark, der gjorde ministeriet opmærksom på problemstillingen, og nu er det rettet, så vi er godt tilfredse,” siger Jakob Brandt.

Se analysen bag: https://smvdanmark.dk/analyser/temaanalyser/stor-del-af-fris%C3%B8rne-skal-betale-kompensation-tilbage

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Fagbevægelsen og regeringen vil klippe en skaldet – ny trepart er en katastrofe15.1.2021 10:42:21 CETPressemeddelelse

Aftalen om at forlænge den eksisterende lønkompensationsordning i yderligere tre uger uden at rette op på, at aftalen er en stor økonomisk åreladning af virksomhederne, er et svigt af dansk erhvervsliv. Det er ganske enkelt ikke samfundssind fra fagbevægelsens, regeringens og de store arbejdsgiverorganisationers side at lade virksomhederne bære så stor en del af corona-regningen. Det vil skubbe virksomheder ud i konkurs, mener SMVdanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum