SMVdanmark

SMVdanmark: En kæmpe sejr for ligestillingen mellem de selvstændige og lønmodtagerne

Del

Aftalen om at sidestille selvstændige med lønmodtagere, når det gælder kompensation, er helt på sin plads og en vigtig principiel sejr, mener SMVdanmark. Det er samtidigt en meget vigtig økonomisk håndsrækning, der kommer i sidste øjeblik for mange selvstændige.

Ebredt flertal i Folketinget øger kompensationen til selvstændige uden ansatte til 30.000 kr. og til 33.000 kr. til selvstændige med ansatte. Kompensationen bliver med tilbagevirkende kraft fra 9. december. Derudover er der hjælp til selvstændige med sæson- eller letfordærvelige varer.   

”Det er ekstremt glædeligt, men også på sin plads, at et bredt flertal i Folketinget nu kommer de selvstændige til undsætning, initieret af Venstres beslutningsforslagVi har kæmpet i over 10 måneder for, at lønmodtagere og selvstændige bliver ligestillet, og nu sker det. Det er en kæmpe principiel sejr,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder. Han henviser til, at støtten til hjemsendte lønmodtagere næsten lige siden krisens start har været 30.000 kr. om måneden.

Han understreger, at det haster med at få hjælpen ud. 

Vi får dagligt henvendelser fra små selvstændige, der er voldsomt økonomisk pressede. Blandt vores tvangslukkede medlemmer, fx frisører, brugtbilsforhandlere og små butikker, er det ca. 30 pct., der frygter en konkurs. Så det er en økonomisk håndsrækning, der falder på et meget tørt sted for mange,” siger han. 

Han havde dog gerne set, at kompensationen gjaldt længere tilbage end fra d. 9. december.  

“Krisen og kompensationspakker der ikke dækker 100 pct. har efterladt et kæmpe hul i de selvstændiges kasser. Der er fortsat behov for kompensation, der dækker en større del af udgifterne – bl.a. til løn. Men det er glædeligt, at politikerne nu indser, at de selvstændige ikke er blevet behandlet ligeværdigt med lønmodtagerne,” siger Jakob Brandt.   

Han kvitterer også for, at aftalen rummer mulighed for kompensation, hvis man brænder inde med et varelager, der er sæsonpræget eller letfordærveligt. 

“Vi har fx medlemmer, der har litervis af julebryg på lager, og som de ikke har kunnet sælge pga. nedlukningen. De kan nu få noget kompensation, og det er meget positivt,” siger han. 

 

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark: Glædeligt at skolerne åbner – erhvervslivet har brug for en fleksibel genåbning1.2.2021 18:19:42 CETPressemeddelelse

Det er en kæmpe lettelse for især de mindre virksomheder, at der nu bliver åbnet for skolerne før oprindeligt planlagt. For mindre virksomheder har ikke altid mulighed for at lade andre medarbejdere tage over for dem, der er forhindret. SMVdanmark vil gerne opfordre til, at regeringen også på andre områder vil bruge en mere fleksibel genåbningsplan, så de dele af erhvervslivet, der er hårdt ramt, men hvor smitterisikoen er lille, kan åbne før tid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum