MoneyArcher.com

Sms lån - et par betragtninger i forhold til ny lovgivning

Del

Snakken omkring kviklån og sms lån køre på et højere niveau end nogensinde, og de fleste er efterhånden enige om, at der skal indføres en form for lovgivning på området. Men hvem og hvordan skal lovgivningen ramme? MoneyArcher har kigget på nogle af de spørgsmål som vi mener bør stilles inden der lovgives.

Skal lovgivningen påvirke alle låntagere?

Er det alle der har en form for lån? Er det kun små lån under 10.000 kr, eller skal det være alle lån uden sikkerhed, som f.eks. større samlelån, der tages for at komme af med dyre kviklån? Skal det man kan kalde store forbrugslån med sikkerhed, såsom billån og bådlån påvirkes? 

Eksempel 1: Klaus (fiktiv person) har lån i sit hus til op over skorstenen, samt et stort billån. Skal Klaus have lov til at tage et kviklån? Skal Klaus have lov til at tage et billån mere?

Eksempel 2: Sussy (fiktiv person) har intet boliglån eller billån. Sussy har lån hos tre forskellige sms lån udbydere. Skal Sussy have lov til at tage et nyt sms lån? Skal Sussy have lov til at tage et billån?

Skal lovgivningen påvirke alle långivere?

Er det kun lån, hvor låntager ikke har snakket med en bankrådgiver/sælger inden lånet tages, der skal påvirkes af lovgivningen? Skal nogle långivere fratages retten til at reklamere på tv, og i såfald hvilke?

Eksempel 1: Långiver1 tilbyder boliglån, billån og forbrugslån uden sikkerhed til deres kunder. Skal Bank1 have lov til at reklamere på tv? Skal de kun have lov til at reklamere for nogle af deres produkter?

Eksempel 2: Långiver2 tilbyder udelukkende billån til markedets højeste renter, og det er muligt at finde forbrugslån uden sikkerhed til lavere omkostninger. Skal Långiver2 have lov til at reklamere på tv?

Eksempel 3: Långiver3 tilbyder udelykkende billige forbrugslån. Skal Långiver3 have lov til at reklamere på tv?

Mange spørgsmål

Der er mange spørgsmål, der både kan og bør stilles. Her hos MoneyArcher har vi ikke svarene, men ved at det vil være vigtigt at sætte sig ned og svare på dem, inden lovgivningen skrives ned. 

Tidligere er der blevet lovgivet, og det har vist sig ikke at give megen effekt. Derfor skal det selvfølgelig gøres på en måde, så det får effekt denne gang. Samtidigt skal man altid huske ikke at gå for hårdt til værks, så man ender med at skade områder som konkurrencen mellem långivere m.v.

Nøgleord

Kontakter

Rolf@moneyarcher.com

Information om MoneyArcher.com

MoneyArcher.com
MoneyArcher.com
Borupvang 2b
2750 Ballerup

https://moneyarcher.com/dk/

Moneyarcher.com giver danskerne en oversigt over de bedste lån. MoneyArcher.com gør det lidt nemmere at undgå at låne penge det dyreste sted.