Næstved Bibliotek og Borgerservice

Smagen af øl

Del

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år. Hør om den spændende proces og smag på de gyldne dråber, når Næstved Bibliotek og BIO Næstved arrangerer livestreaming af forelæsning tirsdag den 10. november kl. 19.00-21.00.

Bliv klog på ølbrygningens mange komponenter - og smag på fem udvalgte øltyper
Bliv klog på ølbrygningens mange komponenter - og smag på fem udvalgte øltyper

Øl-brygprocessen er som udgangspunkt en simpel og helt naturlig proces, der kombinerer spiring af byg med gæring. Selv om processen tilsyneladende er enkel, er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen.

Forelæsning med indlagte smagsprøver
I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfri øl.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én, efterhånden som de gennemgås i foredraget. Forelæsere er Zoran Gojkovic og Erik Lund, der begge er brygmestre ved Carlsberg Laboratorium.

Naturvidenskabelige foredrag i Næstved
Et samarbejde mellem Aarhus Universitet, BIO Næstved og Næstved Bibliotek og Borgerservice tilbyder dig at se med, når Aarhus Universitet formidler de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskaben. Foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab bringer engagerede forelæsere, der holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben til hele Danmark via streaming.

Foredraget om øl kan opleves i BIO Næstved tirsdag den 10. november kl. 19.00-21.00. Bemærk at dette foredrag er det eneste af de naturvidenskabelige foredrag, hvor det koster lidt at deltage. Foredraget er gratis, men du betaler 30 kr. for øllen. Bestil din billet via biografens hjemmeside www.bio12345.dk/program/gratis-foredrag.

Du kan læse mere om de enkelte foredrag på Aarhus Universitets hjemmeside ofn.au.dk

Der bliver truffet alle de nødvendige forholdsregler i forbindelse med corona-smitten.

Kontakter

Billeder

Bliv klog på ølbrygningens mange komponenter - og smag på fem udvalgte øltyper
Bliv klog på ølbrygningens mange komponenter - og smag på fem udvalgte øltyper
Download

Information om Næstved Bibliotek og Borgerservice

Næstved Bibliotek og Borgerservice
Næstved Bibliotek og Borgerservice
Kvægtorvet 4-6
4700 Næstved

55885588http://www.naesbib.dk

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum