FOA

Slutspurten går ind i jagten på velfærdstalenter

Del

Hundredvis af unge talenter er allerede blevet indstillet til den årlige kåring af Velfærdens Talent 100, som skal hylde de mange unge, dygtige kræfter inden for kernevelfærden.

Kolleger, ledere og helt almindelige borgere har allerede indstillet hundredvis af dygtige unge medarbejdere til den årlige talentkåring, Velfærdens Talent 100, som PenSam står bag i samarbejde med FOA Ungdom.

Med prisen ønsker pensionsselskabet PenSam at sætte fokus på den vigtige opgave sosu-assistenten på plejehjemmet, paramedicineren, pædagogmedhjælperen og serviceassistenten på hospitalet løfter hver dag.

Opgaver som de mange faggrupper i FOA-fællesskabet løfter, og som coronapandemien har været med til at understrege vigtigheden af.

”Vi er pensionsselskab for nogle af velfærdens kernetropper, og vi vil gerne være med til at hylde de unge menneskers indsats og sætte fokus på den helt nødvendige rolle, de har spillet i denne coronatid, hvor de er gået forrest og har udvist et imponerende samfundssind,” siger Torsten Fels, som er adm. direktør i PenSam.

Det er fjerde år i træk PenSam sammen med FOA Ungdom kårer 100 talenter under 36 år inden for FOA’s faggrupper. Og fra FOA’s ungdomsorganisation lyder det, at kåringen har stor betydning for de unge.

”Som kollegaer er vi hinandens faglige kompas, derfor betyder det ekstra meget, når en kollega hylder og anerkender os for vores arbejde. Det er derfor vigtigt, at vi tager os tiden til det i vores hverdag,” siger Rikke Riis Jensen, som er talsperson fra FOA Ungdom.

En mulig sidegevinst

Når PenSam har valgt at tage initiativ til at lave talentkåringen, er det først og fremmest for at hylde de unge velfærdstalenter.

”De unge mennesker er virkelig med til at gøre en forskel, og for mig selv betyder det meget, når jeg eksempelvis skal besøge min mor på et plejehjem og møder personale, som har glød i øjnene og er både engagerede og dygtige,” siger Torsten Fels.

Som en sidegevinst til kåringen håber PenSam-direktøren, at de unge mennesker bliver mere opmærksomme på, hvad der ligger for enden af arbejdslivet og får gjort sig nogle tanker om pension i en tidligere alder, end mange gør det i dag.

”Det er ofte sådan, at ens interesse for pension stiger i takt med alderen, og der har vi et ønske om at komme i kontakt med vores medlemmer i en lidt yngre alder,” siger Torsten Fels.

Der er mulighed for at indstille velfærdstalenter frem til d. 6. april her.

Alle under 36 år ansat inden for FOA’s faggrupper har mulighed for at blive nomineret til prisen af sine kolleger, arbejdsgiver, borgere mv. frem til d. 6. april. Talenterne bliver herefter udvalgt af et dommerpanel bestående af repræsentanter fra PenSam, FOA og FOA Ungdom.

Nøgleord

Kontakter

Presseansvarlig Morten Plesner i PenSam, 28 92 45 77, mpm@pensam.dk

Information om FOA

FOA
FOA
Staunings Plads 1-3
1790 København V

46 97 26 26https://www.foa.dk

 

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 173.000 medlemmer fordelt på 37 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, og vi organiserer også privatansatte.

 

Følg pressemeddelelser fra FOA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FOA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum