Naturstyrelsen

Skovbrand i Stenbjerg Plantage

Del

Branden i Stensbjerg er slukket, og nu vurderes skaderne.

Sent tirsdag aften lykkedes det brandfolk med hjælp fra skovarbejdere og lokale entreprenører at få kontrol over skovbranden i Stenbjerg Plantage. Arbejdet med at efterslukke branden vil dog vare et par dage endnu.

”Der er brændt ca. 20 ha skov, hovedsagelig 120-årige bjergfyrbevoksninger på sandet jord i den vestlige del af Stenbjerg Plantage i området mellem Istrupvej og Redningsvejen,” fortæller klitplantør Henrik Schjødt Kristensen fra Naturstyrelsen Thy og fortsætter:

”Når vi er færdige med slukningsarbejdet vælger, vi at holde hænderne i lommen og gøre ingenting. Så kan naturen få lov til at gå sin egen vej. Herude i det vestlige Stenbjerg vil naturen hurtigt springe i hede, og på længere sigt vil der komme naturlig etableret trævækst. Hvorvidt arealet skal holdes lysåbent, kan der tages stilling til senere..”

Skovbrande er helt naturlige, og flere arter er tilpasset til netop brændte skovarealer. Ild bruges også aktivt i vores naturpleje, men kun under kontrollerede forhold. Ukontrolleret brand som denne kan medføre betydelige skader på både personer og materiel.

Kontakter

Ditte Svendsen, Skovrider ved Naturstyrelsen Thy, e-mail: dsv@nst.dk, tlf. 72 54 39 66/22 22 16 70
Henrik Schjødt Kristensen, Klitplantør ved Naturstyrelsen Thy, e-mail: hsk@nst.dk, tlf. 72 54 39 68, 22 22 16 20

Billeder

Download
Download
Download
Ca 20 hektar skov er brændt i Stenbjerg Plantage i det område, der er markeret på kortet.
Ca 20 hektar skov er brændt i Stenbjerg Plantage i det område, der er markeret på kortet.
Download

Information om Naturstyrelsen

Naturstyrelsen
NaturstyrelsenFølg pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum