Stiftelsen Georg Stages Minde

Skoleskibet Georg Stage får toårig bevilling. Direktør er både begejstret og frustreret

Del

Georg Stage har fået bevilliget penge til at afholde dobbelttogt i 2022 og i 2023, hvad der længe har været et ønske fra Skoleskibet og fra Det Blå Danmark. Men bevillingen er ikke gjort permanent, og ”Den logik giver nok mere mening på Christiansborg end på et skibsdæk,” siger direktør Asser Amdisen

På Georg Stage er man både begejstret og frustreret over den to-årige bevilling.
På Georg Stage er man både begejstret og frustreret over den to-årige bevilling.

”Det er fantastisk, at vi nu kan afvikle fire togter over de næste to år, men det ville være løgn at sige, vi er helt tilfredse,” siger direktør Asser Amdisen. ”Det arbejde som ligger forud for sådan en beslutning, trækker tænder ud for en lille stiftelse som vores, med meget få ansatte. Vi havde håbet, at vi nu kunne arbejde på at gøre vores uddannelse endnu bedre eller bruge tiden på udvikling.

Men vi er skam glade for de to år. Bevillingen giver et hold elever ekstra om året. Det er 126 ubefarne skibsassistenter, som kommer ud i et erhverv, hvor der er hårdt brug for dem. Af dem regner vi med, at vi har løftet 10-20 fra passiv forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet, og det giver 20 til 60 mio. lige ned i statskassen. Vi kommer til at besøge masser af danske havne og fortælle om mulighederne i det blå danmark og på de nye energiøer.

Nu har vi så to år til at løse det grundlæggende dilemma, at alle økonomer og et kæmpe flertal i Folketinget siger, at to togter er en stor indtægt for statskassen, men samtidigt siger de samme politikere og finansministeriet, at der ikke er råd til at gøre denne indtægt permanent. Den logik giver nok mere mening på Christiansborg end på et skibsdæk.

Skoleskibet Georg Stage siger tak til alle dem, som støttede op om arbejdet. Vi har fået god hjælp fra Danske Rederier, Esvagt, Dansk Metal og mange andre fra branchen. Også tak til Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative, Radikale, SF og især Enhedslisten, som havde Henning Hyllested på talerstolen til åbningsdebatten for at tale vores sag. Tak også til alle jer i hele landet, som har skrevet og talt på vores vegne – uden jer var det ikke gået.

Også tak til uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen for trods alt at finde penge til to år. Vi håber at se dig om bord næste år i Esbjerg og i Sønderborg – så du selv kan se, hvorfor det er vigtigt at finde en permanent løsning for vore elever”

Næste hold elever starter 22. februar 2022 – og Georg Stage glæder sig allerede til at tage imod dem.

For yderligere oplysninger, kontakt direktør Asser Amdisen på 21 37 45 52. Georg Stage er en tremastet fuldrigger fra 1934, der optager 63 unge på hvert togt. Stiftelsen har drevet skoleskib siden 1882. Se mere på www.GeorgStage.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

På Georg Stage er man både begejstret og frustreret over den to-årige bevilling.
På Georg Stage er man både begejstret og frustreret over den to-årige bevilling.
Download

Information om Stiftelsen Georg Stages Minde

Stiftelsen Georg Stages Minde
Stiftelsen Georg Stages Minde
Krudtløbsvej 73B
1439 København K

+45 32 95 80 19https://georgstage.dk/

Georg Stage er verdens ældste, sejlende søfartsskole og et forbillede for mange andre skibe. Skolen uddanner unge til Det Blå Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Stiftelsen Georg Stages Minde

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum