Halsnæs Kommune

Skoler og liberale erhverv i Halsnæs åbner igen

Del

Et faldende niveau af smitte med COVID-19 betyder, at skolerne i Halsnæs fra næste uge kan genåbne. Også de liberale erhverv får lov til at åbne.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag meddelt, at børnene i Halsnæs Kommune kan komme i skole igen fra mandag den 12. april. 

Skolebørnene blev ellers sendt hjem i ugen før påske som konsekvens af en pludselig og høj stigning i smittetilfælde med coronavirus i Halsnæs. I de seneste dage har smitten imidlertid været nedadgående og har nu nået et niveau, hvor styrelsen anser det for sikkert at genåbne skolerne.

Genåbningen omfatter både folkeskoler og privatskoler beliggende i Halsnæs Kommune.

Med genåbningen overgår undervisningen til den model, der er gældende i resten af landet. Det vil sige, at børn i indskolingen fra 0.-4. klasse møder fysisk ind til undervisning hver dag, mens elever fra 5. klasse og op vil skulle møde ind på skift klassevis. De enkelte klasser får besked direkte fra skolen via AULA om, hvordan undervisningen tilrettelægges.

Liberale erhverv får lov at åbne

Også de liberale erhverv i Halsnæs Kommune kan fra 12. april atter slå dørene op.

Det meddeler Erhvervsstyrelsen, der ligeledes har truffet beslutning på baggrund af de faldende smittetal i Halsnæs.

Borgmester Steffen Jensen glæder sig over, at både skoler og liberale erhverv i Halsnæs får lov til at åbne igen.

”Borgerne har virkelig gjort en stor indsats for, at vi sammen har bragt smitten ned. Derfor kan vi nu åbne vores skoler igen, og de liberale erhverv kan endelig byde kunderne velkommen tilbage. Det er utroligt glædeligt for både børn og voksne i kommunen. Men det er også vigtigt, at vi nu holder fast i de gode vaner, så vi ikke risikerer at skulle lukke ned igen om kort tid. Så hold nu ved! Husk afstanden til andre i supermarkedet, husk at spritte hænder, og brug mulighederne for at blive testet,” lyder opfordringen fra Steffen Jensen.

Kontakter

Steffen Jensen
Borgmester, Halsnæs Kommune
Telefon: 2620 0782

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum