DI Midt Vest

Skive har landets bedste sagsbehandling

Del

Men kommunens infrastruktur trækker ned, og Skive falder ud af top-20 i Dansk Industris årlige undersøgelse af erhvervsklimaet.

Det er Skive Kommune, du skal til, hvis du søger Danmarks bedste kommunale sagsbehandling for din virksomhed. Det fremgår af DI´s årlige erhvervsklimamåling, der har spurgt 80 virksomheder i Skive samt kigget en række statistikker igennem.

- Skive har i mange år haft fokus på at betjene kommunens virksomheder rigtig godt. Det bliver nu belønnet i årets erhvervsklimamåling, siger Morten Primdal, næstformand i DI Midt Vest, der genkender billedet.

Virksomhederne har også svaret på, hvad de ønsker, kommunen skal prioritere højest i de kommende år. Her boner infrastruktur og arbejdskraft klart ud som de vigtigste indsatser for kommunen.

- Jeg ved jo, at kommunen virkelig arbejder for at få udvidet både rute 34 og rute 26, og at det sker i et tæt samarbejde med erhvervslivet. Men jeg tror, virksomhederne nu virkelig glæder sig til at se asfalten blive rullet ud, siger Morten Primdal.

Det gode råd fra virksomhederne til Skive er at gøre mere for at fastholde og tiltrække nye borgere til kommunen.

- Der sker jo rigtig meget i Greenlab-området. Nye virksomheder vælger netop at etablere sig i Skive, fordi vi har Greenlab at tilbyde. Og med virksomhederne skulle der gerne følge nye medarbejdere til at løse de spændende opgaver med at sikre fremtidens energiforsyning, siger Morten Primdal.

I årets måling er Skive nr. 23 ud af de 93 målte kommuner. Det er en tilbagegang fra sidste års meget flotte 7-plads, men på niveau med de foregående års målinger.

Ikast ligger vanen tro i toppen af DI’s erhvervsklimaundersøgelse.

Placering i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2010-2020

Kommune 

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Skive

76

33

39

32

38

45

17

22

19

7

23

Placering i kategorier 2020

Kommune

Placering information og dialog med kommunen

Placering kommunens image

Placering Uddannelse

Placering brug af private leverandører

Placering Sagsbehandling

Skive

23

84

26

25

1

Kommune

Placering Infrastruktur

Placering Fysiske Rammer

Placering Skatter, afgifter og gebyrer

Placering Arbejdskraft

Overordnet vurdering af erhvervsvenligheden

Skive

81

34

7

30

18

Kilde: Dansk Industri

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2020

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks mest omfattende undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt chefkonsulent Gitte Brødsgaard Vesti, mail giv@di.dk , tlf.: 2921 7710 eller presserådgiver Nis Peder Kolby, mail: nipk@di.dk, tlf.: 4032 3400.

Billeder

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt VestFor yderligere information om DI Midt Vest:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Pumper til hele verden giver initiativpris2.12.2020 14:55:20 CETPressemeddelelse

Det, der begyndte med hånddrevne pumper til de lokale bønder omkring Lem Stationsby, er blevet til en global virksomhed, der leverer avancerede og kraftige pumper til spildevandsanlæg over hele verden. Endda på en måde som medvirker til at sikre størst mulig bæredygtighed som følge af lang levetid og lave energi- og driftsomkostninger. Det anerkender DI Midt Vest ved at give virksomheden Landia A/S i Lem St. DI Midt Vests Initiativpris 2020.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum