Codan Forsikring A/S

Skift til sommerdæk for pengene, sikkerheden og klimaets skyld

Del

Sommeren nærmer sig, temperaturen stiger, og derfor er påsken et rigtig godt tidspunkt at skifte til sommerdæk. Det gør dig mere sikker på vejen, og så slider det også markant mindre på dækkene.

Foto: Enis Yavuz / Unsplash
Foto: Enis Yavuz / Unsplash

Vejrudsigten peger i den rigtige retning for dem der hungrer efter sommer, og det er oplagt at bruge påsken på at skifte til sommerdæk på sin bil, så man kan undgå dumme skader på sin 

"Det er surt at skulle undvære sin bil eller komme galt afsted, fordi man ikke lige fik skiftet i tide, og der er altså en risiko ved at køre med vinterdæk om sommeren. Derfor anbefaler vi, at man får bestilt en tid til dækskifte. Så slipper man måske også for at stå med en irriterende regning for en bule i bilen," siger Jan Graversgaard, der er direktør for Skade Motor, Indbo & Sundhed i Codan Forsikring.

I påskeugen ser det ud som om, at vi det meste af tiden kommer til at ligge over syv grader. Og det har stor betydning for, om du skal køre med vinterdæk eller sommerdæk, forklarer Jeppe Damgaard, der er teknisk chef hos SOS Dansk Autohjælp.

"Gummiet i vinterdæk er meget blødere end i sommerdæk, og det påvirker både bremselængde, vejgreb, brændstofforbrug og slid på dækkene, så der er mange gode grunde til at få skiftet," siger Jeppe Damgaard.

Dertil kommer, at sommerdæk også er bedre i vådt føre, så selv med et regnfuldt forår er du bedre stillet med sommerdæk end vinterdæk.

Større sikkerhed

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind på, hvordan man ligger på vejen. Det afhænger blandt andet af bilen, temperaturen og om du fx har hele sommerferiepakken med baderinge og surfboard liggende i en tagboks.

 Men tommelfingerreglerne er:

  • Bremselængde er cirka 15 procent længere, hvis du bruger vinterdæk om sommeren
  • Vejgrebet er cirka 10 procent dårligere, hvis du bruger vinterdæk om sommeren.

Spar penge på at skifte til sommerdæk

Hvis du kører med vinterdæk om sommeren, får du mere modstand fra vejen, og det betyder, at du bruger mere brændstof, forklarer Jeppe Damgaard.

"Rullemodstanden fra dækkene betyder faktisk en hel del for benzinforbruget. Man siger, at rullemodstanden står for 20 procent af det samlede benzinforbrug," siger han.

Et groft overslag er, at du kan køre omkring 25 kilometer længere på en tankfuld på 50 liter, når du har sommerdæk på. Derudover, så bliver de bløde vinterdæk hurtigere slidt, så du skal have nye.

Da du sparer både benzin og gummi fra dækkene, så er det også mere klimavenligt at skifte til sommerdæk.

Fakta om sommerdæk

  • Sommerdæk giver bedre vejgreb, når temperaturen er over 7 grader
  • Sommerdæk giver bedre vejgreb i vådt føre
  • Bremselængden er cirka 15 procent længere, hvis du kører med vinterdæk om sommeren
  • Vejgrebet er cirka 10 procent dårligere

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Enis Yavuz / Unsplash
Foto: Enis Yavuz / Unsplash
Download

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Cyber-svindlere jagter os som aldrig før17.11.2022 09:31:43 CET | Pressemeddelelse

Hver dag får 211 danskere misbrugt deres kreditkort online. Tre gange i timen tikker en anmeldelse om cyberkriminalitet ind hos politiet. De seneste tre år har flere end 450.000 danskere været udsat for online kriminalitet. Og alene blandt Alm. Brand Groups kunder fortæller hver fjerde i en undersøgelse, at de har oplevet at få deres kreditkortoplysninger eller e-mails misbrugt. Ny cyberforsikring hos Alm. Brand og Codan er klar med både gode råd og hjælp, hvis dine data er blevet misbrugt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum