SOS International

Skiferie i bil: Corona kan give uforudsete bump på vejen

Del

Skolernes vinterferie nærmer sig, og det forventes, at rigtig mange danskere vil tage bilen til Europas populære skisportssteder. SOS International, der varetager vejhjælp i udlandet via Rødt Kort-ordningen, opfordrer bilister til at forberede sig på en bilferie med Corona som blind makker.

- Indrejsekrav og restriktioner varierer fra land til land, og de kan ændre sig nærmest fra dag til dag. Så man skal virkelig undersøge det grundigt, inden man kører hjemmefra og derudover holde sig opdateret undervejs, siger Anette Bjørn Juncher, operationel manager for Rødt Kort-ordningen hos SOS international.

Klassiske skidestinationer som Østrig og Sverige har flere gange for nylig ændret deres indrejsekrav, men uforudsigeligheden stopper ikke ved restriktionerne.

Ventetid på værksted og færre lejebiler
Pandemien kan medføre komplikationer, hvis man for eksempel får brug for et værksted eller en lejebil:

- Vores erfaringer hidtil under pandemien er, at der kan forekomme ventetid både på værksteder og i forhold til skaffe reservedele, siger Anette Bjørn Juncher.

Samtidig er der et begrænset antal og udvalg af lejebiler på markedet. Det udfordrer udlejningsselskaberne, og i de nordiske lande kan det blive svært at få lejebiler over landegrænserne.

- Det betyder, at en eventuel hjemtransport kan blive med toget. Det kan være godt at have i baghovedet, når man pakker til ferien, siger Anette Bjørn Juncher.

Der er med andre ord i år ekstra god grund til at forberede bilen grundigt til strabadserne på en lang tur med fuld oppakning.

Før afgang:

  • Få et værksted til at give bilen et eftersyn
  • Undersøg lokale lovkrav til sikkerhedsudstyr
  • Afprøv snekæder hjemmefra, så du ved, hvordan de monteres
  • Tjek dækmønsteret – det bør være 3-4 millimeter

På destinationen:

  • Tank diesel lokalt. I udlandet er der ofte tilsat additiver, som forhindrer brændstoffet i at fryse
  • Parker i opvarmet garage – så undgår du en frossen bil, der ikke kan starte
  • Hvis bilen ikke står inde, anbefales det at køre ture dagligt på minimum 20 minutter
  • Daglige køreture er i det hele taget god forebyggelse af en bil, der ikke vil starte på afrejsedagen

Særligt for elbiler:

  • Indret ruten efter ladestationer (tjek diverse apps og hjemmesider med oversigt over ladestationernes placering)
  • Vær forberedt på, at strømforbruget kan være større end normalt på grund af opvarmning, køkørsel og lave temperaturer

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Links

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.100 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 13 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum