Aarhus Universitet

Skibsvrag, stjerner og speedforedrag: Oplev forskningen på Aarhus Universitet

Del

Stakladen og omkringliggende lokaler bliver forvandlet til en legeplads for nysgerrige sjæle, når Aarhus Universitet inviterer alle interesserede indenfor til Forskningens Døgn om TID torsdag den 28. april kl. 14-18.

Foto fra Forskningens Døgn 2019. Foto: Ida Jensen, AU Foto
Foto fra Forskningens Døgn 2019. Foto: Ida Jensen, AU Foto

Kom med ned i kælderen og se Danmarks største partikelaccelerator. Vær havnemester for en dag, og navigér din egen havn på tid. Få målt din skræk, når du udsættes for vilde og chokerende gys. Undersøg dine egne molekyler.

Torsdag den 28. april kl. 14-18 åbner Aarhus Universitet dørene for alle, der har lyst til at opleve forskningen på nærmeste hold. TID er omdrejningspunktet for den forskning, der præsenteres, og du kan deltage i eksperimenter og workshops og se udstillinger og shows. Besøg f.eks. North Sea Wrecks-udstillingen i en lastbil ved siden af Stakladen og bliv klogere på forskernes undersøgelser af Nordsøens skibsvrag under overskriften ”Fjerner tiden krigens spor”?

I lokalerne omkring Stakladen præsenterer forskerne deres forskning i korte og skarpe speedforedrag. Hør blandt andet, hvordan vi lagrer energi til tider uden vind eller sol, og hvad skolebørn lærer om tid.

Du får også mulighed for at få en rundvisning på steder på Aarhus Universitet, som offentligheden normalt ikke har adgang til. For eksempel kan du opleve Herbariet, der rummer AU’s unikke samling af rundt regnet 750.000 tørrede, pressede planter fra fortiden – eller partikelacceleratoren ASTRID2, hvor elektroner bevæger sig rundt med en hastighed, der er tæt på lysets.

Tilmeld dig Forskningens Døgn her, og få informationer om eventen direkte i din indbakke. Du kan også dukke op på dagen uden tilmelding. Eventen foregår i og omkring Stakladen, Fredrik Nielsens Vej 2, 8000 Aarhus C.

Se programmet for Forskningens Døgn

Fakta: Forskningens Døgn er et landsdækkende initiativ igangsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet. I år løber det af stablen i dagene 22.-29. april over hele landet. Læs mere på forsk.dk

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger: Projektleder Charlotte Boel, mail: cbo@au.dk, mobil: 3069 8081

Billeder

Foto fra Forskningens Døgn 2019. Foto: Ida Jensen, AU Foto
Foto fra Forskningens Døgn 2019. Foto: Ida Jensen, AU Foto
Download
Forskningens Døgn på Aarhus Universitet har tema om TID.
Forskningens Døgn på Aarhus Universitet har tema om TID.
Download

Information om Aarhus Universitet

Aarhus Universitet
Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus

8715 0000http://www.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet

Presseinvitation: Topforskere, hjernemad og leg - stor konference om hjernen på Aarhus Universitet26.4.2022 08:58:05 CEST | Pressemeddelelse

Nogle af verdens førende hjerneforskere besøger Aarhus d. 5.-7. maj, når MatchPoints-konferencen ”Our fascinating Brain” finder sted. Konferencen byder både på en akademisk del på Aarhus Universitet – og en folkelig del på Moesgaard Museum med oplæg, musik, mad til hjernen, yoga og meget mere. Begge arrangementer er udsolgte. Journalister er velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum