Reddernes Fagforening

Skats advokat lægger sig fladt ned i skattesag: Kontingent til fagforening fradragsberettiget

Del

Medlemmer af Reddernes Fagforening kan godt trække deres kontingent fra i skat. Det har Kammeradvokaten tirsdag anerkendt i en retssag mellem Reddernes Fagforening og Skat, efter Skat har påstået, at kontingentet ikke var fradragsberettiget. Formand for foreningen kalder det en principiel sejr for foreningsfriheden i Danmark.

Medlemmerne af Reddernes Fagforening, en fagforening for ambulancereddere i Danmark, har ret til at trække deres kontingent fra i skat. Det anerkendte Statens advokat, Kammeradvokaten, ved et bekræftende genmæle i en verserende retssag mellem Reddernes Forening og Skat, selv om Skat ind til nu har påstået, at kontingentet ikke var fradragsberettiget.

Det betyder, at Skatteministeriet nu har anerkendt Reddernes Fagforenings påstande i sagen, som derfor ikke skal for domstolene.

"Det er ikke hver dag, at vi ser Kammeradvokaten lægge sig så fladt ned på vegne af Skat. At Kammeradvokaten opgiver at føre sagen videre i systemet, er som vi ser det et udtryk for, at Skattestyrelsens afgørelse i kontingentsagen har været fuldstændigt grundløs," siger advokaterne, Kristina Schultz Andersen og Henrik Gisløv fra Andersen Partners Advokatfirma, der har ført sagen for Reddernes Fagforening.

Principiel skattesag

Sagen er principiel, da den slår fast, at arbejdstagere godt kan slutte sig sammen i en fagforening og trække kontingentet fra i skat, også selv om foreningen endnu ikke har retten til at forhandle overenskomst på området. 

Skats afdeling i Struer mente ellers, at medlemmerne af Reddernes Fagforening ikke kunne trække kontingentet fra i skat. Det undrer formand for fagforeningen, hvordan Skat overhovedet har fået den idé, at kontingentet ikke var fradragsberettiget. 


Bommert at Skat holdt fast

"Det skriger jo til himmelen. Alle ved, at fagforeningskontingenter er fradragsberettigede. Derfor er det mærkeligt, at Skat overhovedet starter en sådan sag. Men det er da godt, at Kammeradvokaten kan se, at sagen er fuldstændigt grundløs,” siger en glad formand for Reddernes Fagforeningen, Kim Volder Hammershøj og fortsætter:

”Når Statens advokats helt dropper at føre sagen, er det i mine øjne et kraftigt signal til skattemyndighedernes skattecenter i Struer om, at de har begået en bommert. Godt, at Danmark og her Kammeradvokaten værner om retten til foreningsfrihed."


Sagen har betydet færre medlemmer

Han påpeger, at sagen har haft store konsekvenser for Reddernes Fagforening.

"At få nye medlemmer i en fagforening er svært, når myndighederne sår tvivl, om et medlem kan trække kontingentet fra i skat. Vi undersøger derfor nu muligheden for erstatning," siger Kim Volder Hammershøj. 

Reddernes Fagforening blev til for tre år siden, fordi mange ambulancereddere er så utilfredse med de store fagforeninger, at de har dannet deres egen fagforening kun for ambulancereddere.


Arbejder for at få forhandlingsretten

"Vi tror på, at ambulancereddere i hele branchen er bedst tjent med, at det er en specialiseret fagforening med forstand på branchen, som varetager deres interesser,” siger Kim Volder Hammershøj.

Nu, hvor medlemmer ikke længere behøver at frygte for deres skattefradrag, håber foreningen, at den får flere medlemmer, så den kan få forhandlingsretten i overenskomstforhandlingerne.

 

signature_1431901197

Nøgleord

Kontakter

For interview med formand Kim Volder Hammershøj kontakt REDDERNES FAGFORENING på telefon 33362666 eller mail mak@reddernesfagforening.dk

Billeder

Information om Reddernes Fagforening

Reddernes Fagforening
Reddernes Fagforening
Nørregade 9
8860 Ulstrup

https://reddernesfagforening.dk/

Redderens Fagforening er en demokratisk fagforening med medlemsdemokrati. Det er medlemmerne, der vælger bestyrelsen, som står for den daglige drift i samarbejde med vores faste samarbejdspartnere.

Følg pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum