Codan Forsikring A/S

Skadedirektør forventer mange indbrud i påskeferien: Dette frygter vi mest at miste

Del

Det er typisk fem ting, vi frygter, at tyven tager med ved indbrud, viser undersøgelse foretaget af Codan

Mange danskere har booket rejser i påsken i år efter corona-epidemiens aftagen. Derfor forventer skadesdirektør i Codan Danmark, Henrik Bundgaard, at mange vil opleve at komme hjem til et hus, der har haft ubudne gæster.

-Man skal tænke på, at tyvene har haft svære betingelser i de seneste par år, da mange har været hjemme i feriedagene. Hvis nogle enkelte på villavejen er taget nogle dage i sommerhus eksempelvis, så har der alligevel været masser af liv på vejen generelt. Det kan også afskrække tyve for at bryde ind i området, lyder det.

Statistikken for indbrudsskader i Codan viser da også sit tydelige sprog. Antallet af skader i 2018/2019 – altså før lockdown – sammenlignet med antal skader i 2020/2021 viser et fald på 65%, når man ser på skader som følge af indbrud.

-Vi forventer desværre at se tal igen, som vi så før corona. Så det gælder altså om at sikre sig, så godt man kan, siger Henrik Bundgaard.

Fem ting vi er bange for skal blive stjålet

Flere af de genstande, vi absolut ikke vil miste, er desværre også på listen over ting, som højst sandsynligt forsvinder, hvis der er indbrud.

En undersøgelse lavet for nylig blandt 3.000 kunder i forsikringsselskabet Codan Danmark, afslører hvilke ting, vi er mest bekymrede for at tyven tager med sig:

 • Betalings- og ID-kort
 • Arvestykker
 • Computere, tablets og elektronik
 • Fotoalbum
 • Smykker og ure

-Svarene viser tydeligt, at vi frygter identitetstyveri, og det er samtidig en kriminalitetsform, som desværre fylder mere og mere hos folk, hvilket er helt forståeligt, siger Henrik Bundgaard.

En opgørelse fra brancheforeningen Forsikring & Pension viser dog, at de ting tyvene hovedsageligt går efter genstande, som er hurtige at tage med, og som er lette at sælge videre.

De kriterier opfylder ”smykker og ure” samt ”computere, tablets og elektronik”, og kategorierne topper derfor også statistikken over ejendele, der anmeldelses og skal erstattes efter indbrud.

- Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at vi i endnu større omfang vil have skadesager, hvor kunder har mistet genstande, der er svære at erstatte, siger Henrik Bundgaard og fortsætter:

-Vi dækker naturligvis det økonomiske tab, men arvesmykker og værdifulde filer med fotos eller studieopgaver på computeren er desværre vanskelige at genanskaffe. Vi anbefaler derfor altid at lave en backup, gerne via cloudløsninger eller en godt gemt server, lyder det.

Man kan selv gøre en indsats for at forebygge, at tyvene kommer afsted med alt for mange værdigenstande.

De bedste råd til at undgå indbrud er:

 • Nabohjælp

Aftal med dine naboer, at I holder øje med hinandens boliger.

 • Terrassedøren

En god lås på bagsiden af huset er mindst lige så vigtig som en god lås i hoveddøren. Tyve foretrækker nemlig ofte at begå indbrud fra bagsiden af huset.

 • Hængsler

Der findes to måder at bryde en dør op på. Hvis det ikke lykkes for tyven at bryde døren op via låsen, kan de forsøge at bryde døren op via hængslerne. Sørg derfor for, at døren har to bagbeslag.

 • Postkassen

Husk at afbestille avisen. Bed eventuelt din nabo om at tømme postkassen og fjerne breve, aviser og reklamer.

 • Sociale medier

Sørg for, at dine sociale medier ikke afslører, at du ikke er hjemme.

 • Vinduer

Det er vigtigt at have godkendte låseenheder på både døre og vinduer. Forsøg også at få det til at se ud som om, at der er nogen hjemme, og undgå at trække persienner eller rullegardiner for. Et tænd og sluk-funktion på lamper og musikanlæg er en billig tyveriforsikring.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Cyber-svindlere jagter os som aldrig før17.11.2022 09:31:43 CET | Pressemeddelelse

Hver dag får 211 danskere misbrugt deres kreditkort online. Tre gange i timen tikker en anmeldelse om cyberkriminalitet ind hos politiet. De seneste tre år har flere end 450.000 danskere været udsat for online kriminalitet. Og alene blandt Alm. Brand Groups kunder fortæller hver fjerde i en undersøgelse, at de har oplevet at få deres kreditkortoplysninger eller e-mails misbrugt. Ny cyberforsikring hos Alm. Brand og Codan er klar med både gode råd og hjælp, hvis dine data er blevet misbrugt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum