Guldborgsund Kommune

SJOVE, SERIØSE OG ÆRLIGE TEKSTER I BYRUMMET 

Del

7. klasserne fra Østerbroskolen har samarbejdet med forfatter Jesper Sternberg om poetiske perspektiver på deres lokalområde. Det er der kommet en række plakater ud af, som hænger rundt omkring i bybilledet i sær på Østerbro i Nykøbing Falster.

Her er en af de plakater, som eleverne bag Her hvor vi bor har produceret
Her er en af de plakater, som eleverne bag Her hvor vi bor har produceret

Til sammen udgør teksterne og plakaterne et alsidigt, personligt og alternativt portræt af de unge mennesker og deres dagligdag. Poesiplakaterne er en del af projektet HER HVOR VI BOR, hvor børn og unge fra Guldborgsund har samarbejdet med forskellige kunstnere og gennem musik, fotografier, mindesten, tegninger mv. har præsenteret forskellige perspektiver på deres hverdag, deres færden i lokalområdet, deres tanker, interesser og drømme.

”Projektet falder helt i tråd med vores prioritering af dannelse her i Guldborgsund Kommune og det er tankevækkende at se, hvordan de unge selv ser deres område i projektet ”Her hvor vi bor”. Det er vigtigt, at vi som kommune bakker op om initiativer, hvor vi ikke selv er styrende ift, hvad der skal komme ud af det, og at vi tror på de unge og deres lyst til at bidrage til at sætte en debat eller en værk op, som kan give os alle noget at tænke over” udtaler Martin Lohse, formand for Kultur-, Fritids-, og Bosætningsudvalget.

Nogle har undret sig over nogle af budskaberne på plakaterne, andre er stoppet op og har spurgt sig for fx på de sociale medier: ”Nogen, der ved, hvad de her røde skilte går ud på ?” vedhæftet et foto af en af plakaterne. Og Nina Rasmussen svarer i den lokale facebookgruppe Østerbro Nykøbing F: ” Jeg tænker, deres mission er lykkedes til et flot 12 tal. De fik mig til at stoppe op. Gribe min mobil, bruge tid på at tænke, og den fik debatten i gang. (…) Jeg synes, det er sjovt at se, hvad de skolebørn har gjort sig af tanker. Det er jo kunst. Ikke alt kunst er lavet for at være det kønneste i verden, men for at få os til at tænke. Og det lykkedes.”

Læs mere om projektet her https://www.guldborgsund.dk/herhvorvibor

Kontakter

Billeder

Her er en af de plakater, som eleverne bag Her hvor vi bor har produceret
Her er en af de plakater, som eleverne bag Her hvor vi bor har produceret
Download

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune er med i stor undersøgelse om borgernes bevægelsesvaner20.10.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Syddansk Universitet har sat gang i den hidtil største undersøgelse af danskernes bevægelsesvaner. I Guldborgsund Kommune har cirka 6000 tilfældige borgere over 15 år fornylig modtaget et brev i deres e-boks med en spørgeskemaundersøgelse. Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget Martin Lohse håber, at kommunens borgere vil afsætte tid til at besvare spørgsmålene, fordi det vil give Guldborgsund Kommune en unik mulighed for at få indblik i borgernes motions- og bevægelsesvaner.

Retssag udsat på ubestemt tid: Guldborgsund Kommune og Det Falsterske Digelag indleder forhandlinger16.10.2020 09:54:36 CESTPressemeddelelse

Efter et to timers langt møde er Guldborgsund Kommune og Det Falsterske Digelag blevet enige om at indlede forhandlinger om færdsel på det falsterske dige. Derfor er retssagen, som Det Falsterske Digelag vil rejse mod Miljø- og Fødevareklagenævnet og Guldborgsund Kommune, udsat på ubestemt tid. Nu forhandles der om en løsning til gavn for begge parter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum