DI - Dansk Industri

Singler står for næsten hele væksten i boligmassen

Del

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik i dag var der 1. januar 2021 2.748.568 beboede boliger i Danmark. Det er en stigning på 28.600 siden 1. januar 2020, svarende til en vækst i boligmassen med 1,1 procent i løbet af det seneste år.

- Det er positivt at boligmassen vokser mere end befolkningen, som fra 2020 til 2021 voksede med 0,3 procent. Men det ændrer ikke på, at vi i Danmark lider under fortidens synder, og at boligudbuddet i øjeblikket har svært ved at følge med boligefterspørgslen, hvilket da også er en medvirkende forklaring på de kraftige boligprisstigninger, siger Dansk Industris boligøkonom Bo Sandberg.

- Og så er det heller ikke sikkert, at den eksisterende boligmasse matcher de nutidige ønsker til geografisk placering, størrelse og komfort, siger Bo Sandberg.

39 pct. af husstandene er singler

Ud af de godt 2,7 millioner husstande i 2021, er de 1.074.314 iflg. single-husstande. Det er en stigning på 25.300 siden 2020, og dermed står singlehusstandene iflg. Danmarks Statistik for næsten hele den årlige stigning på 28.600 enheder i boligmassen.

- De senere års tendens til flere singler har på blot to år løftet andelen af singlehusstande fra 38,2 procent af boligmassen i 2019 til 39,1 procent i 2021, siger Bo Sandberg.

På ti år er der kommet godt 83.000 flere singlehusstande, og denne udvikling er accelereret de seneste 2-3 år. Bare siden 2018 er der således kommet 55.200 flere singlehusstande, viser DI´s beregninger på baggrund af Danmarks Statistiks tal.

- Det er en generel udfordring, at boligudbuddet har svært ved at følge med efterspørgslen. Og denne udfordring bliver kun større af den samfundsmæssige tendens til flere singler, som kommer fra mindst tre forskellige befolkningssegmenter, flere studerende, flere skilsmisser og flere seniorer, siger Bo Sandberg.

Derfor er det iflg. DI vigtigt at fastholde en fortsat høj kadence i boligbyggeriet, ikke mindst af små lejligheder i de store byer.

-  Tendensen på boligmarkedet er blevet mere broget de seneste 2-3 år. Boligfesten var i forvejen i høj grad rykket ud i forstæderne omkring de store byer. Og øget fokus på klimaet samt coronafrygt og mere hjemmearbejde har skabt en modbølge, hvor flere boligkøbere søger ud mod naturen, siger Bo Sandberg, men konkluderer alligevel:

- Som megatrend tror jeg dog stadig urbaniseringen vil være den dominerende kraft. Og stigningen i boligmarkedets single-andel til 39 procent - og 55.000 flere singlehusstande på tre år - trækker også i den retning, da singler som hovedregel ønsker at bosætte sig i de større byer, siger DI-boligøkonomen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Bo Sandberg, tlf. 2850 3819, e-mail bsa@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Glædeligt at private sociale tilbud får lov at bestå – lad os nu holde fokus på kvaliteten14.4.2021 13:42:16 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale om styrkelse af tilsynet på socialområdet. Aftalen indeholder en generel styrkelse af socialtilsynet og en særlig styrkelse af det økonomiske tilsyn med både offentlige og private sociale tilbud. Aftalen indeholder derimod ikke som frygtet et forbud mod private tilbud, og det glæder DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum