Aarhus Universitet: Science and Technology

Simon skrev Danmarks bedste matematik-speciale

Del

Det var et brag af et speciale, som Simon Bruno Andersen sidste år afsluttede sit matematik-studie på Aarhus Universitet med. Først fik det topkarakter, og siden har Dansk Matematisk Forening bedømt det til at være landets bedste matematik-speciale i 2018. Derfor modtager han nu Edlund-DMF Specialeprisen.

Simon Bruno Andersen modtager på fredag prisen for Danmarks bedste matematik-speciale. Privatfoto
Simon Bruno Andersen modtager på fredag prisen for Danmarks bedste matematik-speciale. Privatfoto

Dansk Matematisk Forening (DMF) begrunder prisen med, at ”specialet fra Simon Bruno Andersen udmærker sig specielt ved sin originalitet og den dokumenterede suveræne beherskelse af matematiske metoder fra et klassisk og vanskeligt område af matematikken.”

Med prisen følger 15.000 kr., som er sponsoreret af IT-firmaet Edlund A/S.

Specialet hedder "Udtrykkelige mængder og Cantorrækker" og beskæftiger sig med talteoretisk grundforskning på højt plan. 

Som bedømmelsesudvalget skriver i sin motivation: 

”Simon Bruno Andersens speciale indeholder en grundig og dygtigt udført analyse af egenskaberne ved en given følges udtrykkelige mængde. Det er et højt kvalificeret bidrag til matematikken inden for et vanskeligt problemområde, som han på imponerende vis selvstændigt har fundet frem til. Specialet indeholder originale matematiske resultater, der generaliserer resultater af Paul Erdös fra 1975.”

Den 25-årige Simon Bruno Andersen har siden sin eksamen fået publiceret to artikler i videnskabelige tidsskrifter i samarbejde med sin specialevejleder, og arbejder nu som gymnasielærer i Aarhus. 

Praktisk information 

Edlund-DMF specialeprisen er blevet uddelt hvert år siden 2008 og er i alle årene blevet sponsoreret af Edlund A/S. Edlund laver løsninger til administration af porteføljer inden for liv og pension. 

Specialeprisen uddeles ved et arrangement i Auditorium D2 på Matematisk institut, Aarhus Universitet, fredag d. 21. juni kl. 14:30. Ved arrangementet vil prisvinder og vejleder indledningsvist holde foredrag om emnet for vinderspecialet, hvorefter specialeprisen uddeles af en repræsentant for Edlund A/S og formanden for DMF. Efterfølgende er DMF vært for en reception på Institut for Matematik, AU.

Kontakter

Simon Bruno Andersen
Mail simon_andersen94@hotmail.com
Mobil 3135 1890

Formand for DMF Steen Thorbjørnsen,
Mail steenth@math.au.dk
Telefon 2047 9074

Specialevejleder Simon Kristensen,
Mail sik@math.au.dk
Telefon: 2867 4560

Billeder

Simon Bruno Andersen modtager på fredag prisen for Danmarks bedste matematik-speciale. Privatfoto
Simon Bruno Andersen modtager på fredag prisen for Danmarks bedste matematik-speciale. Privatfoto
Download

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Forskere bestemmer første struktur af protein, som opretholder cellemembranen27.6.2019 08:45:56 CESTPressemeddelelse

Ved hjælp af ny banebrydende elektronmikroskopi har forskere fra Aarhus Universitet som de første i verden bestemt strukturen af en såkaldt lipid-flippase. Opdagelserne giver en bedre forståelse af grundprincipper for, hvordan celler fungerer og holder sig friske, og kan på sigt øge vores kendskab til neurodegenerative sygdomme som Alzheimers. Resultaterne er offentliggjort i tidsskriftet Nature.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum