DI Silkeborg Viborg

Silkeborg holder top-ti placering i erhvervsvenlighed

Del

Efter sidste år at være snublende nær på at tage den absolutte førsteplads er Silkeborg nu rykket fire pladser tilbage på en sjette plads i DI’s Lokal Erhvervsvenlighedsundersøgelse. Silkeborg ligger dog stadig i top-ti. Og i halvdelen af de ti kategorier i undersøgelsen ligger kommunen også i top-ti. ”Så Silkeborg er stadig med i førerfeltet”, konstaterer formanden for DI Silkeborg-Viborg.

Erhvervsvenligheden er stadig i top hos Silkeborg, hvilket i DI-undersøgelsen også kan ses af, at kommunen i kategorien Overordnet erhvervsvenlighed er gået et lille hak opad til en fjerdeplads mod en femteplads sidste år. Her vurderes kommunen ud fra, hvor tilfredse virksomhederne er med kommunens generelle erhvervsvenlighed, og hvorvidt virksomhederne vil anbefale andre virksomheder at slå sig ned i kommunen.

- Det er kun glædeligt, at borgmester Helle Gade har overtaget stafetten for at stræbe efter at komme helt til tops i undersøgelsen. Og kommunen er jo stadig med i førerfeltet, siger formand for DI Silkeborg-Viborg Jacob Peder Jensen, der til daglig er adm. direktør for Jysk Display A/S i Viborg.

Formanden glæder sig også over det gode samarbejde, som der har etableret sig mellem Silkeborg Kommune, Silkeborg Business og DI Silkeborg-Viborg.

- I det trekantsamarbejder har vi fokus på, hvordan vi bedst kan hjælpe hinanden med at skabe gode rammer for erhvervslivet. Vi har nu taget fat i, hvordan vi sammen kan sikre, at der kan blive fyldt op på erhvervsskolen. Og vi tænker også at have et skarpt fokus fremadrettet i, hvordan vi alle kan tænke og arbejde i flere bæredygtige løsninger, siger Jacob Peder Jensen.

Han peger på, at det går godt for Silkeborg med en enorm vækst. I perioden 2015 til 2020 er der strømmet næsten 5.500 nye borgere til kommunen. Og i samme periode har der været en vækst med 2.500 nye job og ikke færre end 449 nye virksomheder.

- Det stiller nogle krav til kommunen om hele tiden at kunne skaffe de nødvendige arealer til virksomhederne, siger Jacob Peder Jensen.

Silkeborg har da også siden 2018 solgt 850.920 kvadratmeter erhvervsjord og ligger dermed i top i forhold til andre sammenlignelige kommuner. I DI-undersøgelsen går kommunen dog lidt tilbage i den underkategori, der hedder ”Sikring af erhvervsgrunde med plads til udvikling” - ni pladser ned til en 14. plads.

Generel fremgang for erhvervslivet i Silkeborg

Men kommunen er godt med, når det gælder et godt vækstmiljø. Sidste år blev der af erhvervsavisen Børsen spottet 46 gazelle-virksomheder. Og måske ikke overraskende er der også en lav ledighed på 1,7 procent. Det giver så til gengæld en udfordring, da mange virksomheder dermed akut står og mangler dygtige hænder. Noget tyder dog på, at virksomhederne er godt tilfredse med kommunens indsats på det område. For her scorer kommunen i DI-undersøgelsen med en enkelt plads opad i kategorien Arbejdskraft til en syvendeplads.

På et enkelt område er det dog gået tilbage for kommunen, og det er i kategorien Infrastruktur og transport, hvor den er gået 40 pladser ned til en 64. plads. Her har virksomhederne ikke været tilfredse på spørgsmålene om det kommunale vejnet og om medarbejdernes mulighed for at gøre brug af kollektiv trafik.

- Når man som Silkeborg har en så markant vækst både af borgere og virksomheder, så vil det let føre til udfordringer med at servicere tilstrækkeligt med offentlig trafik. Det kan være svært at følge med erhvervsudviklingen i forhold til at vedligeholde vejene. Så her ligger nogle udfordringer for kommunen, siger DI-formanden.

Fakta om Lokalt Erhvervsklima 2022

DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.

Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

 

Yderligere oplysninger – kontakt konsulent Gordon Trier Holm, mail gth@di.dk, tlf: 2949 4606 eller chefkonsulent Lars Bøgeskov, mail: larb@di.dk, tlf: 2236 3138

Information om DI Silkeborg Viborg

DI Silkeborg Viborg
DI Silkeborg ViborgFor yderligere information om DI Silkeborg/Viborg:

Konsulent Gordon Trier Holm
Mail: gth@di.dk 
Tlf. 3377 3896
Mobil: 2949 4606

Sekretær Nadia Bartoft Lind
Mail: nabl@di.dk
Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Silkeborg Viborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum