Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen til tatoveringssteder: Tilmeld jer eller få en politianmeldelse

Del

Den 1. januar skulle tatoveringssteder være tilmeldt Sikkerhedsstyrelsens tilsynsordning. Indtil videre har 45 steder enten ikke omregistreret sig fra vejlednings- til tilsynsordning eller betalt det gebyr, som de skal ifølge loven. Derfor advarer styrelsen nu om, at stederne bliver politianmeldt.

Når man tatoverer på mennesker, skal tatoveringsstedet registreres hos Sikkerhedsstyrelsen, så styrelsen kan føre tilsyn med hygiejne, dokumentation af tatoveringsfarver og andre krav i tatoveringsloven.

Frem til nytår kunne stederne i en overgangsperiode være tilmeldt en vejledningsordning. Fra 1. januar har det været et lovkrav, at de skal tilmeldt den fulde tilsynsordning og betale et gebyr på 5.776 kroner, som dækker styrelsens omkostninger ved ordningen.

Lige nu behandler styrelsen sager om 45 steder, som enten ikke har skiftet fra vejlednings- til tilsynsordningen eller betalt gebyret.

Derfor går Sikkerhedsstyrelsen nu ud med en konkret advarsel: Få jer registreret inden den 1. april, hvis I vil undgå en politianmeldelse.

- Vi vil allerhelst have, at tatovørerne registrerer sig, så vi kan føre tilsyn med dem. Det er bedre for dem og deres kunder. Men når de ikke gør det, er det sidste, vi kan gribe til, en politianmeldelse. Og det er der, vi er, når der ikke bliver reageret på gentagne henvendelser, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Søren Assenholt Muff.

Styrelsen har allerede politianmeldt 46 tatoveringssteder, som ikke havde registreret sig inden nytår. Når Sikkerhedsstyrelsen politianmelder en tatovør for manglende registrering, indstiller styrelsen til en bøde på 10.000 kroner.

- Det er vigtigt for os at sige klart og tydeligt til de lovlydige tatovører og tatoveringskunderne, at vi gør, hvad vi kan for at få alle tatoveringssteder registreret, og er der nogen, som ikke gør, så har det konsekvenser. Vi får løbende anmeldelser på steder, som ikke er registreret, og vi tager alle anmeldelser meget alvorligt, uddyber kontorchefen.

LINK: Sådan registrerer du dit tatoveringssted 

LINK: Anmeld ikke-registreret tatoveringssted

Det siger loven

  • Fra 1. januar 2020 har det været lovpligtigt for tatoveringssteder at registrere sig på Sikkerhedsstyrelsens fulde tilsynsordning.
  • Ordningen koster et gebyr på 5.776 kroner og dækker omkostningerne ved administration og tilsyn.
  • Sikkerhedsstyrelsen fører tilsyn med, at kravene i lovgivningen bliver overholdt.
  • Styrelsen tjekker blandt andet, at krav til hygiejne bliver overholdt på tatoveringsstederne.

Tatovører i Danmark 

  • Sikkerhedsstyrelsen anslår, at der er mellem 350 og 375 tatoveringssteder i Danmark.
  • Der er i alt 260 tatoveringssteder registreret på Sikkerhedsstyrelsens tilsynsordning.
  • 46 tatoveringssteder er blevet politianmeldt for manglende registrering.
  • Indtil videre har 45 tatoveringssteder ikke betalt gebyr eller skiftet fra vejlednings- til tilsynsordning efter 1. januar 2020 og kan derfor se frem til en politianmeldelse, hvis de ikke lader sig registrere inden 1. april.

Kontakter

Er du journalist, og har du uddybende spørgsmål, kan du kontakte Sikkerhedsstyrelsens pressevagt på telefonnummer 22 38 44 51.

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Samarbejde mellem myndigheder giver mere effektiv kontrol af værnemidler15.5.2020 11:20:29 CESTPressemeddelelse

Som et nyt initiativ for at beskytte både professionelle og borgere mod import af ulovlige værnemidler arbejder folk fra Sikkerhedsstyrelsen i øjeblikket tæt sammen med toldmedarbejdere i Kastrup Lufthavn. På en uge er antallet af behandlede sager steget fra 15 til 24 sager, og i samme periode er antallet af sager, der er overdraget til Lægemiddelstyrelsen, steget fra 13 på landsplan til 20 alene i Københavns Lufthavn, hvor halvdelen af alle forsendelser kommer ind i Danmark.

Undgå ulykker: Tjek trampolinen og hop med hovedet20.3.2020 06:30:00 CETPressemeddelelse

Skoler og daginstitutioner er lukkede, og det betyder, at rigtig mange forældre er hjemme med deres børn i disse dage. Samtidig viser forårsvejret sig fra sin solrige side, og det betyder, at mange børnefamilier finder havetrampolinen frem igen. Desværre ender hopperiet engang imellem med ulykker. Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen giver gode råd til god hoppeadfærd og sikkerhedstjek af trampolinen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum