Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen politianmelder 16 tatoveringssteder

Del

Sikkerhedsstyrelsen anmelder tatoveringsstederne for manglende registreringer, efter en ny tatoveringslov trådte i kraft i 2018.

Sikkerhedsstyrelsen politianmelder tatovører
Sikkerhedsstyrelsen politianmelder tatovører

Sikkerhedsstyrelsen anmelder tatoveringsstederne for manglende registreringer, efter en ny tatoveringslov trådte i kraft i 2018. I den forbindelse blev det et krav, at alle tatovører og tatoveringssteder skal være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Med registret har kunderne sikkerhed for, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen på tatoveringsstederne.

Sikkerhedsstyrelsen har siden nytår, hvor der var deadline for registrering, fået en lang række anmeldelser om tatoveringssteder, der ikke er registrerede. Det har nu ført til politianmeldelser:

”Vi har politianmeldt 16 tatoveringssteder for manglende registreringer”, fortæller Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen. ”Det vigtige for os er, at vi får adgang til at kontrollere hygiejnen på tatoveringsstederne. De hygiejniske forhold skal være forsvarlige for at undgå infektioner, når man bliver tatoveret. Og vi kan kun komme på tilsyn, når et tatoveringssted er registreret”.

På nuværende tidspunkt er 297 tatoveringssteder og 768 tatovører registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Registret kan ses på sik.dk, hvor man også anonymt kan anmelde et tatoveringssted, der ikke fremgår af listen.

”Det er en kæmpehjælp, at kunderne rundt om i landet hjælper os med anmeldelser, hvis de støder på et sted, der ikke er registreret. Så det skal de bare blive ved med”, slutter Søren Muff.

De politianmeldte tatoveringssteder er fordelt over hele landet.  

Det bliver undersøgt ved et tilsyn:

-          Om alle tilknyttede tatovører er registreret i tatoveringsregistret

-          Om der er dokumentation for de brugte tatoveringsfarver

-          Om der udleveres den lovpligtige information til kunderne

-          Om gulve, vægge, døre og inventar er vaskbare og rene

-          Om rent og sterilt udstyr opbevares i lukkede skabe og holdes adskilt

-          Om der gøres rent og afdækkes mellem hver kunde

-          Om der er gulvtæpper, dyr eller mad- og drikkevarer i tatoveringsområdet

-          Om der er let adgang til håndvask, væghængte dispensere til sæbe, håndsprit og    papirservietter samt affaldsspand

-          Om der er åbningsdato på åbne blækbeholdere

Hvad sker der, hvis reglerne ikke bliver overholdt?

Sikkerhedsstyrelsen politianmelder alle tatoveringssteder, der ikke registrerer sig.

Sikkerhedsstyrelsen har hjemmel til at give tatoveringsstederne et påbud, hvis de ikke overholder de regler, der er i loven i forhold til hygiejne, information til kunderne og registrering af tatoveringsfarver. Styrelsen har mulighed for at komme på et uvarslet opfølgningsbesøg for at tjekke, at der er blevet fulgt op på påbuddet.

Retter tatoveringsstedet ikke op efter flere tilsyn og påbud, kan Sikkerhedsstyrelsen melde stedet til politiet med en bødeindstilling eller fjerne stedet fra Sikkerhedsstyrelsens register. Bliver tatoveringsstedet afregistreret, betyder det, at der ikke længere må laves tatoveringer på stedet.

Kontakter

For yderligere information, kontakt Sikkerhedsstyrelsen på 22 38 44 51

Billeder

Sikkerhedsstyrelsen politianmelder tatovører
Sikkerhedsstyrelsen politianmelder tatovører
Download

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Samarbejde mellem myndigheder giver mere effektiv kontrol af værnemidler15.5.2020 11:20:29 CESTPressemeddelelse

Som et nyt initiativ for at beskytte både professionelle og borgere mod import af ulovlige værnemidler arbejder folk fra Sikkerhedsstyrelsen i øjeblikket tæt sammen med toldmedarbejdere i Kastrup Lufthavn. På en uge er antallet af behandlede sager steget fra 15 til 24 sager, og i samme periode er antallet af sager, der er overdraget til Lægemiddelstyrelsen, steget fra 13 på landsplan til 20 alene i Københavns Lufthavn, hvor halvdelen af alle forsendelser kommer ind i Danmark.

Undgå ulykker: Tjek trampolinen og hop med hovedet20.3.2020 06:30:00 CETPressemeddelelse

Skoler og daginstitutioner er lukkede, og det betyder, at rigtig mange forældre er hjemme med deres børn i disse dage. Samtidig viser forårsvejret sig fra sin solrige side, og det betyder, at mange børnefamilier finder havetrampolinen frem igen. Desværre ender hopperiet engang imellem med ulykker. Børneulykkesfonden og Sikkerhedsstyrelsen giver gode råd til god hoppeadfærd og sikkerhedstjek af trampolinen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum