Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen iværksætter ”Aktion Tryg Hverdag” mod farlige og mangelfulde produkter

Del

Sikkerhedsstyrelsen udtager netop nu 450 forskellige forbrugerprodukter landet over for at se, om fabrikanter, importører og distributører har styr på reglerne. Formålet er at målrette kampen mod farlige og mangelfulde produkter.

Sikkerhedsstyrelsen under Erhvervsministeriet tester årligt omkring 5.000 forbrugerprodukter og gennemfører ca. 450 mærkningskontroller for at se, om de er mangelfulde eller farlige for forbrugerne. Eksempelvis har styrelsen for nylig fået lukket internetportalen banggood.com, fordi platformen gentagne gange har solgt blandt andet farlige klinger til buskryddere.

Sikkerhedsstyrelsen vil gerne nå endnu længere ud i kampen for en tryg hverdag for forbrugerne og vil nu undersøge, om der er fællestræk mellem virksomheder, der har styr på produkterne og mærkningen – og dem som ikke har.

-  Vi iværksætter nu ”Aktion Tryg Hverdag ”, så vi kan blive klogere på, om det er bedre at bruge flere kræfter på at kontrollere virksomheder end at udtage tusindvis af produkter til test. Det vigtige for os er, at vi får skabt den mest effektive kontrol med forbrugerprodukter, så vi kan få et sikkert samfund, hvor vi ikke kommer til skade ved brug af hverdagsprodukter som legetøj, haveredskaber eller ladekabler, siger vicedirektør Christian Thorhauge.

Medarbejdere fra Sikkerhedsstyrelsen er de næste to uger på landevejen for at udtage 450 forskellige produkter fra virksomheder til tjek. Senere vil Sikkerhedsstyrelsen også udtage produkter i blandt andet tolden og online som led i ”Aktion Tryg Hverdag”.

-  I kampen mod farlige forbrugerprodukter vil vi gerne tage flere data i brug for at se, om målrettet kontrol med virksomhederne er vores bedste våben. Selvom 5.000 årlige kontroller med varer er mange, så vil vi gerne nå at dække endnu flere produkter, så forbrugerne kan få en tryg hverdag, siger Christian Thorhauge.

På produkter.dk kan alle se de farlige og mangelfulde produkter, som Sikkerhedsstyrelsen i Danmark og andre myndigheder i EU opdager. Forbrugere kan også anmelde produkter til styrelsen, hvis man skulle støde på farlige eller mangelfulde produkter.

Kontakter

For yderligere info kontakt venligst pressevagten på tlf. 22 38 44 51

Billeder

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Sørg for ventilation til gasflaskerne21.9.2021 15:32:22 CEST | Pressemeddelelse

Hvis der siver gas ud fra en gasinstallation, der er tilsluttet en gasflaske i et lukket rum, kan en gnist starte en eksplosion. Derfor er det afgørende, at der er den nødvendige ventilation, uanset om gasflasken anbringes i et skur i haven, i gaskassen på en campingvogn, i en båd eller varevogn eller i andre typer af rum. Det er vigtigt i perioder, hvor udstyret er i brug, men også når gasudstyret gemmes væk i længere perioder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum