Vejdirektoratet

Sidste etape af renoveringen af Sallingsundbroen er nu på trapperne

Del

Vejdirektoratet er i mål med de to første etaper af det omfattende renoveringsarbejde på Sallingsundbroen i Limfjorden. Nu begynder arbejdet på sydvestsiden af broen, som bliver den sidste etape.

Sallingsundbroen får en omfattende renovering, så den kan holde mange år endnu. Foto: Vejdirektoratet.
Sallingsundbroen får en omfattende renovering, så den kan holde mange år endnu. Foto: Vejdirektoratet.

Arbejdet på den midterste del af Sallingsundbroen, der forbinder øen Mors med halvøen Salling, er nu afsluttet, og entreprenørens mandskab rykker derfor videre til broens sydvestlige del. Det kan kortvarigt medføre gener for trafikanterne.

I den kommende fase beder Vejdirektoratet cyklister, der benytter broen, om at tage ekstra hensyn til hinanden, mens renoveringsarbejdet står på.

Tilsynsleder Anders Waren Larsen, Vejdirektoratet, siger:
”Vi har nu renoveret den nordøstlige og den midterste del af broen, og arbejderne skrider planmæssigt frem. Arbejdet med den sydvestlige del er den mest omfattende af de tre etaper, fordi vi også lægger et helt nyt asfaltslidlag på broen, så derfor må vi bede broens mange trafikanter have lidt tålmodighed endnu. Når vi er så grundige med arbejdet nu, så er det fordi, at vi vil sikre, at broen kan holde i rigtig mange år endnu.”

Før arbejdet på den sydvestlige del kan begynde, skal det ene af de to midlertidige betonautoværn fjernes, og det andet skal sideflyttes. Det vil give gener for trafikken, og arbejdet med omlægningen påbegyndes mandag den 11. juli sidst på eftermiddagen og regnes afsluttet i løbet af omkring 1 uge. Generne vil bestå af signalregulering på broen i tidsrummet fra sen eftermiddag til midt på natten.

Derefter vil der være to farbare spor på broen og en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen, som det var tilfældet også under de to første etaper.

Smallere forhold for cyklister

Arbejdet på den sydvestlige del af broen betyder, at cyklister og gående skal benytte stien på broens nordøstlige side. Den vil være dobbeltrettet og smallere end normalt for at give plads til biltrafikken.

Af den grund beder Vejdirektoratet modkørende cyklister vise ekstra hensyn til hinanden og sætte hastigheden ned, når de passerer hinanden på broen.

For brede køretøjer vil der være begrænsninger, idet den frie bredde begrænses til 3,1 meter. Køretøjer med bredde op til 5,0 meter vil dog have mulighed for at passere broen to gange i døgnet – tidlig morgen og midt aften. Passagen kræver booking – en ordning, der blev indført i foråret 2020 ved renoveringens påbegyndelse.

Vejdirektoratet forventer, at arbejdet på sydvestsiden af broen er færdigt i november 2023.

Læs mere om renoveringen af Sallingsundbroen

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon:

Tlf:20 61 26 64

Billeder

Sallingsundbroen får en omfattende renovering, så den kan holde mange år endnu. Foto: Vejdirektoratet.
Sallingsundbroen får en omfattende renovering, så den kan holde mange år endnu. Foto: Vejdirektoratet.
Download

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum