EKF - Danmarks Eksportkredit

Short Term genforsikringsaftale bliver forlænget

Del

EKF Danmarks Eksportkredit og fire kreditforsikringsselskaber har netop underskrevet en aftale om forlængelse af Short Term genforsikringsaftalen

EKF og de fire private kreditforsikringsselskaber Atradius, Coface, Euler Hermes og Tryg Garanti, er blevet enige om en treårig forlængelse af Short Term genforsikringsaftalen. Forlængelsen omfatter dog kun Top-up dækningen.

Større dækning

Ordningen betyder, at kreditforsikringsselskaberne kan tilbyde en større dækning end de normalt vil kunne. Det øger kapaciteten på markedet, og dermed vil danske eksportvirksomheder kunne få dækket en større del af deres omsætning.

”Vi er meget tilfredse med, vi kan forlænge ordningen for en treårig periode, og vi er meget glade for det gode samarbejde med kreditforsikringsselskaberne”, siger Lars Smed Jensen, First Vice President i EKF.

”Det er meget positivt, at markedet er blevet normaliseret trods corona, samt at vi kan fortsætte vores normale samarbejde med kreditforsikringsselskaberne. Med ordningen kan vi tage en del af selskabernes risiko på eksportordrer med kort kredittid, og det gør det muligt for selskaberne at tilbyde højere dækninger, end de ellers ville kunne tilbyde,” siger Lars Smed Jensen.

Vigtig aftale

Atradius, Coface, Euler Hermes og Tryg Garanti har gennem årtier opbygget et fintmasket risikoovervågningskoncept, der sikrer danske virksomheder mod store tab. De er derfor en central del af en velfungerende varehandel, og de glæder sig over at kunne fortsætte det gode samarbejde med EKF.

”Det er en vigtig aftale, der siden finanskrisen har sikret, at danske virksomheder har kunnet opretholde konkurrencekraft ved at tilbyde kredit under nogle meget turbulente markedsvilkår. Vi værdsætter samarbejdet med EKF, og vi er rigtig glade for, det er lykkedes at videreføre genforsikringsaftalen i forhold til Top Up til gavn for vores kunder. Vi ser frem til fortsat at støtte danske eksportvirksomheder,” siger repræsentanter fra de fire kreditforsikringsselskaber.

Quota share ordningen – hvor EKF dækkede op til 80 procent af risikoen - bliver ikke forlænget og skal udfases inden udgangen af 2022. Der har ikke været særlig stor udnyttelse af netop den del af aftalen, derfor vurderer EKF, at det ikke vil have den store betydning for kapaciteten på markedet.

Nøgleord

Kontakter

Information om EKF - Danmarks Eksportkredit

EKF - Danmarks Eksportkredit
EKF - Danmarks Eksportkredit
Lautrupsgade 11
2100 København Ø

+45 35462600https://ekf.dk/

Den bedste sikkerhed en virksomhed kan få

EKF er Danmarks eksportkredit. Vi hjælper danske virksomheder med at gøre det muligt og attraktivt for andre at købe varer fra Danmark. Det gør vi ved at hjælpe med at skaffe finansiering og ved at forsikre virksomheder og banker mod de økonomiske og politiske risici, der kan være ved at handle med andre lande.

 

Følg pressemeddelelser fra EKF - Danmarks Eksportkredit

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EKF - Danmarks Eksportkredit

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum