Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

SF får annulleret planlagte besparelser i vuggestuerne i København

Del

SF står vagt om normeringerne i Københavns vuggestuer. De planlagte besparelser er blevet annulleret. Partiet har også sikret flere penge til ældre, mental sundhed og ren luft i det netop indgåede budget for 2020.

I København har alle partierne, undtagen DF, LA og K sent i aftes indgået en aftale om budgettet for 2020. SF har sikret, at planlagte besparelser på normeringerne i vuggestuerne er blevet annulleret.

”Det er hjerteblod for SF, at alle børn skal have mulighed for at blive set og hørt, og alle forældre skal føle sig trygge, når de afleverer deres børn. Derfor er jeg kisteglad for, at vi fik forhindret de planlagte besparelser og sikret 50 mio. kroner mere årligt til flere hænder i daginstitutionerne”, siger SF’s sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling.

SF var i 2016 med til at sikre et markant økonomisk løft til normeringerne på knap 38 millioner kroner, men de penge udløber i 2020, og derfor var det afgørende for borgmesteren at sikre pengene permanent.

Mental sundhed

Ligestilling af fysiske og psykiske sygdomme er endnu en SF-mærkesag, som kan ses direkte på prioriteringerne i budgettet. Sisse Marie Welling har fået afsat penge til to helt nye depressionsklinikker.

Depression er blevet en folkesygdom. I SF vil vi gøre alt, hvad vi kan for at vende udviklingen. Med klinikkerne kan vi give københavnere med symptomer på depression den rette forebyggende indsats, mens tid er. Og det betyder også, at vi fremover har tilbud på alle de tre store psykiske folkesygdomme”, siger Sisse Marie Welling.

København etablerede i 2015 to stressklinikker, i 2018 fulgte angstklinikkerne og fra 2020 også to depressionsklinikker. Derudover har borgmesteren i samme indsats overfor mental sundhed kæmpet penge hjem til gratis psykologhjælp til ældre.

Ren luft til københavnerne

Ren luft er også et vigtigt tema i forhandlingerne, og der blev sat markante grønne aftryk på aftalen. SF kæmper for ren luft til københavnerne:

”Vi skal have flere bilfrie områder i byen, så det i sidste ende er nemmere at tage cyklen end bilen. På den måde giver vi københavnerne renere luft, og vi øger folkesundheden”, siger Sisse Marie Welling.

Tryg og ældrevenlig by

Sisse Marie Welling har også sikret penge til ældreområdet, hvor de ældre blandt andet kan se frem til at have en fast læge tilknyttet deres plejehjem.

”Det giver større tryghed og sikkerhed at have én fast læge på hvert plejehjem. Det er vigtigt for vores ældre borgere. På den måde kan de ældre få hjælp af en velkendt læge, og samtidig er det med til at sikre færre indlæggelser og medicinfejl”, siger Sisse Marie Welling.

Derudover er der også afsat penge til flere varme hænder i aftentimerne på plejehjemmene. Og som noget nyt skal der oprettes ældrevenlige bænke rundt om i byen, så ældre borgere lettere kan komme ud og nyde København.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kommentarer kontakt pressekonsulent, Helene Marie Hassager: 31203160

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Børn skal skærmes mod luftforurening, når København åbner igen17.5.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Luftforureningen faldt med omkring 40 procent, da København lukkede ned. Nu hvor byen åbner igen, har vi en unik mulighed for at bevare den renere luft og skærme særligt børnene mod de skadelige partikler. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, som vil udvikle børnelivszoner. Børnene er nemlig særligt udsatte for de skadelige virkninger af luftforurening.

København sætter markant ind mod ensomhed hos ældre15.5.2020 09:08:19 CESTPressemeddelelse

Den sociale isolation, som corona-epidemien har ført med sig, er gået hårdt ud over ældre beboere på plejehjem og i hjemmeplejen. De ældste københavnere har været mere udsatte i forhold til ensomhed, og den pris må ikke blive for høj, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF). Hun har derfor forhandlet en ekstraordinær hjælpeplan på plads, som sikrer knapt 40 mio. kr. til de københavnske ældre.

Sundheds- og omsorgsborgmester: “Vi skal gøre endnu mere for sikre, at ældres trivsel ikke lider under corona-krisen”1.5.2020 15:21:35 CESTPressemeddelelse

Der er behov for en særlig indsats for at give de ældre på plejehjem og i hjemmeplejen mere livskvalitet og forebygge ensomhed i en tid, hvor deres hverdag er påvirket af corona-krisen og den generelle nedlukning. Derfor er sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) glad for, at der nu også på Christiansborg er landet en hjælpepakke. Men der er behov for endnu mere, mener hun.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum