Hus Forbi

SF, de radikale og Enhedslisten i Skriftestolen

Del

Hus Forbi sætter i denne uge fokus på udsatte i psykiatrien og får i dag besøg af psykiatriordførerne Trine Torp (SF), Stinus Lindgren (R) og Pernille Skipper (Enh) på Christiansborg Slotsplads.

Fra mandag den 4. april og ugen ud har Hus Forbi anbragt kunstinstallationen ’Skriftestolen’ af Nikolaj Brie Petersen på Christiansborg Slotsplads. Om kort tid begynder Folketinget at forhandle en tiårsplan for psykiatrien, og Nikolaj Brie Petersens værk skal minde politikerne om, at de også har et ansvar for de mest sårbare.

Der er mennesker, som udskrives fra psykiatrien til gaden, og der er mennesker, som hverken kan få rusmiddelbehandling eller psykiatrisk behandling, selv om de har brug for begge dele.

Formålet med Hus Forbis kampagne er at give politikerne mulighed for skrifte, inden de sætter sig til forhandlingsbordet. Det har Socialdemokratiets socialordfører Camilla Fabricius og Dansk Folkepartis tidligere psykiatriordfører Liselott Blixt gjort.

I dag klokken 11 besøges Skriftestolen af Trine Torp, social- og psykiatriordfører fra Socialistisk Folkeparti. Lidt senere kommer Enhedslistens psykiatriordfører Pernille Skipper, og klokken 15 er det Stinus Lindgreen, som er psykiatriordfører i Det Radikale Venstre.

Til stede er også redaktør Poul Struve Nielsen, Hus Forbi. Pressen og andre er velkomne til at besøge Skriftestolen, som består af campingvogn, Nikolaj Brie Petersen har givet en makeover efter at en hjemløs psykisk syg har boet i den.

- Hvis du fejler sådan et eller andet lækkert, så hold da op, så kan du få et cykelhold og rend mig. Jeg har haft psykoser, siden jeg var otte. Jeg er først kommet i traumebehandling for et par måneder siden, og det er et forskningsprojekt, siger Nikolaj Brie Petersen til Hus Forbi i april.  

Skriftestolen vil være at finde på slotspladsen ud mod Børsen til og med palmesøndag den 10. april, og der vil være daglige arrangementer.

Yderligere oplysninger

Poul Struve Nielsen, redaktør Hus Forbi
poul@husforbi.dk/52 40 90 79

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Hus Forbi

Hus Forbi
Hus Forbi
Jernbane Allé 68
2720 Vanløse

8993 7474https://husforbi.dk/

Hus Forbi udkom første gang i august 1996. Anledningen var FN’s internationale fattigdomsår, og at København var europæisk kulturby ’96.

Hus Forbi tjener et dobbelt formål:

  1. At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne.Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.
  2. At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.