DI - Dansk Industri

Seniorer i Vestjylland har succes på arbejdsmarkedet

Del

Gruppen af ældre fra 50 til 59 år på det midt-og vestjyske arbejdsmarked har lavere ledighed end de andre aldersgrupper over 24 år. Kun 1,2% procent af de 50 til 59-årige i Midt- og Vestjylland går ledige. Det er det laveste tal i hele landet. Det er en succeshistorie uden lige, mener Dansk Industri (DI).

Fagbevægelsen har på det seneste kritiseret, at det skulle være svært for danskere over 50 år at finde job. Men de tørre tal fortæller, at det alligevel lykkes rigtig godt. Ledigheden i Vestjylland for danskere mellem 50 til 59 år er historisk lav, fortæller ny DI-analyse. Den er lavere end for alle andre aldersgrupper over 24 år. Og den er den laveste for seniorgruppen i hele landet.

- Det er med stor glæde, at jeg læser ledighedstallene for hele Danmark - men i særdeleshed for Vestjylland. Tallene taler deres tydelige sprog. Der er i høj grad brug for seniorerne. Lige nu er det sådan, at næsten alle, der kan arbejde, får arbejde. Vi kan selvfølgelig finde seniorer, som føler sig fravalgt til fordel for yngre ansøgere, men generelt, så får de ældre job. Seniorerne er vigtige for virksomhederne, og virksomhederne er vigtige for dem, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

Ledigheden for ældre er den laveste nogensinde. Lønmodtagere over 50 år fylder også mere end nogensinde i virksomhederne. I Vestjylland er mere end hver tredje lønmodtager over 50 år – helt præcist 35 procent. Andelen er blandt de højeste i landet, hvor gennemsnittet er 33 procent. Sammenlignet med andre landsdele er Vestjylland kun overgået af Bornholm, Vest- og Sydsjælland og Nordsjælland.

- Det er dejligt, at virksomhedernes stigende behov for arbejdskraft imødekommes af den ældre del af arbejdsstyrken. Vi har som arbejdsgiver dog også et stort ansvar for at tilpasse jobindholdet, så vi også i fremtiden kan tiltrække og ikke mindst gøre det attraktivt for seniorerne at blive længere på arbejdsmarkedet, siger Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

Ser vi på gruppen over 59 år, så stiger ledigheden lidt – men ikke meget. Hvor den generelle ledighed i Danmark er 2,5 procent, så er den for gruppen over 59 år på 2,6 procent. Ifølge Dansk Industri er der ansat 70.000 flere lønmodtagere på 60 år og derover de seneste fem år. I dag tæller denne gruppe 330.000 lønmodtagere – et tal, der aldrig har været højere. I Vestjylland er ledigheden for både de 50-59 årige og personer over 59 år den laveste i hele landet.

- Det er meget positive tal. De viser, at vi har kunnet tiltrække mange medarbejdere, som er tæt på pensionen - eller allerede gået på pension, siger Claus Arberg, der dog understreger, at de ældre ikke kan løse problemerne med mangel på arbejdskraft i virksomhederne.

- Vi er også bekymrede. Det har længe været en udfordring for virksomhederne at få de medarbejdere, vi har brug for. Vi har derfor igennem længere tid kigget til udlandet og har ad den vej fået kvalificeret arbejdskraft. Det er en nødvendig vej for mange virksomheder - men også en mere besværlig vej, sige Claus Arberg, formand for DI Midt Vest.

Tallene viser endvidere, at de 50 - 59-årige kommer lige så hurtigt i job igen som yngre aldersgrupper. De går altså ikke ledige i længere tid end de yngre. Også her går dem på 60 år og derover dog ledige lidt længere.

Analysen er vedhæftet.

Følg os på:

    

Kontakter

Formand for DI Midt Vest, Claus Arberg, mobil: 4014 1185

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum