DI - Dansk Industri

Seniorer i Østjylland har succes på arbejdsmarkedet

Del

Gruppen af ældre fra 50 til 59 år på det østjyske arbejdsmarked har lavere ledighed end de andre aldersgrupper over 24 år. Kun 1,6 procent af de 50 til 59-årige går ledige i Østjylland. Det er en succeshistorie uden lige, mener Dansk Industri (DI).

Fagbevægelsen har på det seneste kritiseret, at det skulle være svært for danskere over 50 år at finde job. Men de tørre tal fortæller en anden historie. Ny DI-analyse af den regionale ledighed peger på, at det lykkes for langt de fleste seniorer i Østjylland at finde job. Ledigheden i Østjylland for danskere mellem 50 til 59 år er historisk lav – og lavere end for alle andre aldersgrupper over 24 år.

- Det er jo først og fremmest en menneskelig succes, at også seniorerne oplever bedre muligheder for at komme i beskæftigelse igen, selv om de måtte opleve vanskeligheder med at finde nyt job, siger Anders Strange, formand for DI Østjylland.

Ledigheden for ældre er den laveste nogensinde. Og i Østjylland ligger ledigheden med 1,6 procent endda i den laves ende sammenlignet med Danmarks andre landsdele.

Østjyske lønmodtagere over 50 år fylder også mere end nogensinde i virksomhederne. I Østjylland er knap hver tredje lønmodtager over 50 år – helt præcist 32 procent.

- Men der er også behov for alle gode hænder på arbejdsmarkedet, så det er godt, de lidt ældre også stiller sig til rådighed. Uden deres hjælp ville det være svært at følge med den vækst, vi oplever lige nu, siger Anders Stange.

Over 59 år stiger ledigheden lidt

Ser vi på gruppen over 59 år, så stiger ledigheden lidt – men ikke meget. Hvor den generelle ledighed i Danmark er 2,5 procent, så er den for østjyderne over 59 år på 2,3 procent. Ifølge Dansk Industri er der ansat 70.000 flere lønmodtagere på 60 år og derover de seneste fem år. I dag tæller denne gruppe 330.000 lønmodtagere – et tal, der aldrig har været højere.

- Det viser med al tydelighed, at der er brug for alle aldre på vores arbejdsmarked, også dem der nærmer sig pensionsalderen, men som stadig har stor viden og erfaring at byde ind med, siger Anders Strange.

Tallene viser endvidere, at de 50 til 59-årige kommer lige så hurtigt i job igen, som yngre aldersgrupper. De går altså ikke ledig i længere tid end de yngre. Også her går dem over 60 år dog ledige lidt længere.

Analysen vedhæftet.

Følg os på:

    

Kontakter

Formand for DI Østjylland Anders Strange, mobil 2532 3276

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum