DI - Dansk Industri

Seniorer i Nordjylland har succes på arbejdsmarkedet

Del

Gruppen af ældre fra 50 til 59 år på det nordjyske arbejdsmarked har lavere ledighed end de andre aldersgrupper over 24 år. Kun 2,1 procent af de 50 til 59-årige går ledige i Nordjylland. Det er en succeshistorie uden lige, mener Dansk Industri (DI).

Fagbevægelsen har på det seneste fortalt historien om, at det skulle være svært for danskere over 50 at finde job, men de tørre tal fortæller en anden historie. Ny analyse for den regionale ledighed peger på, at det lykkes for langt de fleste ældre at finde job.

- Manglen på arbejdskraft i vores område er ikke forbigående, og derfor er det glædeligt at se, at de ældre medarbejdere fortsat er erhvervsaktive. Tallene viser med tydelighed, at der også er et arbejdsmarked for medarbejdere over 50, og de erfarne medarbejdere bliver endnu vigtigere i fremtiden, siger formand for DI Vendsyssel, Richard Fynbo.

Ledigheden for ældre er den laveste nogensinde og nordjyske lønmodtagere over 50 år fylder mere end nogensinde i virksomhederne. I Nordjylland er mere end hver tredje lønmodtager over 50 år.

Ser vi på gruppen på 60 år og derover år, så er ledigheden en smule højere. Hvor den generelle ledighed i Danmark er 2,5 procent, så er den for nordjyder over 59 år på 3 procent. Ifølge Dansk Industri er der ansat 70.000 flere lønmodtagere på 60 år og derover i de seneste fem år. I dag tæller denne gruppe 330.000 lønmodtagere – et tal, der aldrig har været højere.

- Medarbejderne, der nærmer sig pensionsalderen, spiller allerede i dag en vigtig rolle i mange virksomheder, og den bliver ikke mindre i fremtiden. Ældre medarbejdere er ikke en del af virksomhedernes problemer. De er en del af løsningen. Hvis virksomhederne gør en indsats, så ligger der en værdifuld ressource her, siger Richard Fynbo.

Tallene viser endvidere, at de 50 til 60-årige kommer lige så hurtigt i job igen, som yngre aldersgrupper. De går altså ikke ledig i længere tid end de yngre. Også her går dem over 60 år dog ledige lidt længere.

Analysen er vedhæftet.

Følg os på:

    

Kontakter

Formand for DI Vendsyssel Richard Fynbo via regionskonsulent Dennis Jensen på 2065 5202

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI og 13 kommuner vil bekæmpe lovjungle24.5.2022 12:09:46 CEST | Pressemeddelelse

En vildt voksende jungle af regler, love, bestemmelser og krav er en klods om benet på dansk erhvervsliv. Derfor drøfter Dansk Industri og foreløbig 13 danske kommuner nu mulighederne for et nyt forsøg med frikommuner, hvor kommunerne får frihed til at beskære de værste statslige og kommunale administrative byrder, unødvendigt bøvlede regler og lange sagsbehandlingstider, som erhvervslivet oplever i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum