PostNord Danmark

Send humanitær hjælp til Ukraine gratis – Dét har de brug for lige nu

Del

PostNord modtog i marts en anmodning fra det ukrainske postvæsen, Ukrposhta, om hjælp til indsamling og transport af humanitær bistand til den ukrainske befolkning. Sidenhen er tusindvis af nordiske pakker sendt afsted.

Siden PostNord besluttede at fragte humanitær hjælp til Ukraineer godt 50.000 nordiske pakker overdraget til det ukrainske postvæsenSituationen i Ukraine ændrer sig hele tiden og det samme gør efterspørgslen på specifikke typer af humanitær hjælp. 

- Det er naturligvis vigtigt, at dehumanitære hjælp vi i norden sender afsted til Ukraine, matcher det behov, der er i landet. Danskerne har allerede været gode til at sende, blandt andet, sommer- og forårstøj, men da det lige nu er koldt i Ukraine, er der et stort behov for varmt tøj som vinterjakker, varme trøjer, tæpper og lignede, siger Andreas Brethvad, Pressechef i PostNord Danmark.

Også humanitær hjælp i form af langtidsholdbar mad, medicin, hygiejneprodukter og powerbanks er på nuværende tidspunkt efterspurgt. En liste over efterspurgte varer kan findes på PostNords hjemmeside. 

Når vi tilbyder gratis fragt på pakker med nødhjælp til Ukraine, skal det ses som et supplement til det arbejde, som de etablerede nødhjælpsorganisationer udfører. Har man noget fra listen, som man kan undvære, så håber vi, at man vil sende en pakke afsted med os, siger Andreas Brethvad. 

PostNord leverer pakkerne til Polen, hvor det ukrainske postvæsen, Ukrposhta, henter dem og fragter dem videre til den ukrainske befolkning. Det er fortsat gratis at sende humanitær hjælp til Ukraine med PostNord.

Det er yderst vigtigt, at pakkerne ikke indeholder farligt indhold eller fordærvelige fødevarer. En mere udførlig liste og praktisk info kan ses på: www.postnord.dk/stoet-ukraine 

Sådan gør man: 

  • Pak din forsendelse grundigt og sikkert.
  • Skriv pakkens indhold på emballagen, enten på engelsk eller ukrainsk. 
  • Download og print PostNords særlige pakkelabel på postnord.dk/stoet-ukraine 
  • Sæt label godt fast på din pakke og indlever pakken på et af PostNords posthuse. 
  • PostNord står for fragten til det ukrainske postvæsen Ukrposhta.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om PostNord Danmark

PostNord Danmark
PostNord Danmark
Hedegaardsvej 88
2300 København S

https://www.postnord.dk/

Følg pressemeddelelser fra PostNord Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PostNord Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum