Seks myteknusere i øko-land
Det er helt umuligt at finde de økologiske varer, som jeg skal bruge. Og i øvrigt gør økologien ingen forskel, så jeg kan lige så godt købe konventionelt. Sådan lyder nogle af de påstande, som florerer blandt madprofessionelle. Men er de nu også rigtige?
Det skal et korps af økologiske ambassadører undersøge på en rejse gennem økoland. Korpset består af:
- Michael Allerup, enhedschef for Bispebjerg og Frederiksberg hospitaler, samt næstformand i Kost & Ernæring
- Anne Hjernøe, kok og journalist
- Anne Cathrine Christensen, køkkenchef på Sinatur Hoteller
- Mads Simon Dreyer, kok på Skolerne i Oure
- Jonas Finnich Pedersen, underviser på FGU Hovedstaden
- Liselotte Andersen, inspirationskok hos Ken Storkøkken.
”Det handler overordnet om at ruste de seks fagpersoner med viden og give dem en række oplevelser med økologien, som de kan formidle videre til en bred målgruppe i fødevare- og madbranchen,” fortæller Torben Blok, projektleder og markedschef for Foodservice i Økologisk Landsforening, som står bag projektet.
”Målet er desuden at give dem mulighed for at bidrage til den økologiske fremtid og få indblik i den måde, som producenter og virksomheder arbejder med udviklingen af nye råvarer og produkter.”
De seks ambassadører har allerede været på deres første studietur, som gik til verdens største messe for økologiske fødevarer, BioFach, i Nürnberg. Målet for ambassadørerne var at få knust myten om, at der ikke findes et bredt økologisk varesortiment.
Næste stop på rejsen for de seks ambassadører er et heldags seminar i forsommeren, der inviterer til dialog og vidensdeling med madprofessionelle og meningsdannere med fokus på myten om, at økologien ikke gør en bæredygtig forskel.
Til efteråret går turen så til et af Økologisk Landsforenings ulands-projekter, hvor ambassadørerne bliver præsenteret for, hvordan økologisk landbrug og de økologiske principper kommer i spil i nogle af verdens fattigste egne og dermed sikre mad nok til alle.
I løbet af året vil ambassadørerne desuden deltage i messer, seminarer og arrangementer med fagpersoner fra fødevare- og madbranchen. Vil du vide mere om eller have kontakt til en eller flere af de økologiske ambassadører er du velkommen til at kontakte Økologisk Landsforening.
Kontakter
Torben Blok, markedschef Foodservice, Økologisk Landsforening
Telefon: 29 61 69 34 Mail: tob@okologi.dk
Vivienne Kallmeyer, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening
Telefon: 25 42 93 02
Billeder
Information om Økologisk Landsforening
I Økologisk Landsforening arbejder vi for en verden, der tænker og handler økologisk – til glæde for mennesker, dyr og vores jord.
Følg pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Økologisk Landsforening
Finansminister Nicolai Wammen besøger økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer siden 201912.9.2025 08:39:21 CEST | Pressemeddelelse
Mandag den 15. september klokken 12.00 lægger finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser.
Her og nu: Videoklip fra Økologisk Høstmarked6.9.2025 13:11:26 CEST | Pressemeddelelse
Redaktioner kan frit bruge dugfriske videoklip fra Lille Østergård Økologi – en af 26 gårde, der lige nu holder høstmarked. Gæsterne fejrer årets høst sammen med landmænd, der undgår sprøjtegifte, og har plads til flere sommerfugle og et godt økologisk køb i markedsboderne.
Denne weekend: Høstmarked uden sprøjtegifte over hele landet5.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Traktortur, pluk-selv-æbler og -grøntsager, hop i halm, hør levende musik og spis ved langborde. Det bugner med oplevelser fra jord til bord denne weekend d. 6. og 7. september, hvor de økologiske gårde åbner dørene til Økologisk Høstmarked. Det er for alle og gratis.
Finansloven afspejler regeringens økologiske fordoblingsmål29.8.2025 11:58:56 CEST | Pressemeddelelse
Pressekommentar fra Økologisk Landsforening til finanslovsforslaget for 2026.
De professionelle køkkener køber mere økologi – nu skal vi tale om de næste skridt26.8.2025 09:19:22 CEST | Pressemeddelelse
Salget af økologiske fødevarer til foodservice steg med seks procent fra 2023 til 2024. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Økologisk Landsforening ser frem mod de næste skridt og kalder på mere politisk prioritering, mere vidensdeling og en større bevidsthed.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum