Hus Forbi

Seks aviser i én

Del

Fem dagblade har skrevet pressehistorie sammen med hjemløseavisen Hus Forbi. Anledningen er Hus Forbis 25-års jubilæum.

Den 28. august 1996 udkom Hus Forbi for første gang. Avisen var en succes og bed sig fast, og lige siden har Hus Forbi været en fast del af gade- og mediebilledet. Det er er 25 år siden, og fem landsdækkende, danske dagblade i Danmark har hjulpet Hus Forbi med at markere jubilæet. De indgår i hjemløseavisens augustudgave, som sælges på gaden i hele landet nu.

Der er tale om et unikt mediesamarbejde, hvor seks aviser udkommer i én enkelt udgave. Politiken, Børsen, Information, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet har leveret sider – i deres eget design – til Hus Forbi, som så er det sjette medie, læserne får med i pakken.

Hus Forbi har gennem de 25 år øget opmærksomheden på – og kendskabet til – socialt udsatte og hjemløshed. Men det er kun ét formål med at udgive avisen, understreger Hus Forbis redaktør, Poul Struve Nielsen.

- Først og fremmest er avisen gennem årene vokset som ramme for et fællesskab for mennesker, som på en eller anden måde er endt med at være udenfor det samfundsfællesskab, vi andre nærer os ved socialt gennem arbejde, familie og fritidsinteresser. Jubilæumsudgaven markerer, at også Hus Forbi er med i et stærkt fællesskab sammen med andre medier, siger han.

Poul Struve Nielsen takker for, at de fem dagblade har været med til at bakke op om den samfundsopgave, Hus Forbi har arbejdet med at løfte i et kvart århundrede:

- Det er ikke en blå eller rød dagsorden at bekæmpe hjemløshed og skabe et samfund med færre socialt udsatte. Det er ikke en borgerlig eller socialistisk dagsorden. Det er en fælles dagsorden. Danmark er så rigt et samfund, at enhver regering burde have det højt på dagsordenen at få inkluderet den meget lille gruppe mennesker i samfundet. Det er de fem førende aviser med til at sætte en tyk streg under med det imponerende engagement, de har vist i samarbejdet om vores jubilæumsgave.

De fem dagblade har hver især selv bragt de artikler, de har produceret til Hus Forbis jubilæumsudgave:

Ekstra Bladet bidrager med interviews med statsministeren for 25 år siden, Poul Nyrup Rasmussen, og den nuværende, Mette Frederiksen, og interviewer desuden kendte om hjemløshed. Jyllands-Posten skriver om unge hjemløse. Børsen tager fat i, hvad det kræver på ledelsesgangene i virksomhederne at aktivere den socialt udsatte arbejdskraftreserve. Politikens artikler handler om jobcentrenes behandling af udsatte, og Information analyserer hjemløshed som begreb.

Hus Forbi sælges af hjemløse og socialt udsatte i hele Danmark og koster 30 kroner. De 15 kroner går til sælgerne.

Yderlige oplysninger kan fås ved henvendelse til redaktør Poul Struve Nielsen, 5240 9079.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Hus Forbi

Hus Forbi
Hus Forbi
Jernbane Allé 68
2720 Vanløse

8993 7474https://husforbi.dk/

Hus Forbi udkom første gang i august 1996. Anledningen var FN’s internationale fattigdomsår, og at København var europæisk kulturby ’96.

Hus Forbi tjener et dobbelt formål:

  1. At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne.Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.
  2. At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.

Følg pressemeddelelser fra Hus Forbi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hus Forbi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum